Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

A szív sokkal erősebb hatással van ránk, mint az agy

A szív sokkal erősebb hatással van ránk, mint az agy

Minden kétséget kizáróan a szív tölti be a legmeghatározóbb szerepet a szervezetben. Anno úgy tanultuk, hogy kizárólag az agyunk végzi az emberi test irányítását, míg a test többi része engedelmesen reagál a parancsaira. Bár az agy szerepe fontos, ez a tévhit megdőlni látszik - az akadémikus tudomány most tárja fel a teljes történetet.

A HeartMath Intézet (Institute of HeartMath), egy nonprofit kutatási- és oktatási szervezet forradalmi eredményeket tárt fel, és további kutatásokat végez a szív és az agy közötti jelentős kapcsolatok terén. A több mint két évtizedes, tudományosan igazolt kutatás vizsgálatai arra szolgálnak, hogy megmagyarázzák, pontosan milyen mértékben befolyásolja a szív mindennapi életünket.

A HeartMath „Szívmatek” kutatás bemutatta, hogy nem csak az agy, hanem a szív maga is egy intelligens rendszer. Ezek a kutatások speciálisan azt vizsgálják, amikor a szív több információt küld az agyba, mint fordítva.

A HeartMath rögzítette többek között azt is, hogy a szív elektromos tekintetben körülbelül 60-szor aktívabb, mágnesessége pedig akár 5000-szer erősebb, mint az agyé. Ennek tudatában az agy a szívhez viszonyítva gyengébbnek bizonyul.

Az intézet tudományos áttörése a szív és az érzelmek közötti kapcsolat új felfogásához vezetett, és felfedi a szív elektromágneses mezejének jelentőségét, amely érzelmi állapotainknak megfelelően változik.

Ami a lelki egyensúlyt és egészséget illeti, a HeartMath tanulmányai nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogyan érzi magát valaki. Minél jobban érzed magad, annál jobb a szív és az agy összhangja, együttműködése. Tanulmányaik szerint, ha negatív érzelmet érzel, a reakció az ellenkezője lesz. Ennek az együttműködésnek az aktiválásával a szervezet sokkal harmonikusabban képes funkcionálni, azáltal, hogy az egyensúly és tisztaság állapotát teremti meg.

A HeartMath meghatározta az agyműködéssel összhangban álló szívműködés optimális jeleinek pontos mértékét, ez arra hivatott, hogy tájékoztasson minket arról, hogyan lehet ezt szándékosan előidézni. Az intézet szerint a "valódi alapvető szív-érzések" esetében, amilyenek a hála és az együttérzés, a szív bizonyos jeleket bocsát ki, amit ők koherenciának neveznek.

Annak érdekében, hogy a nehéz vagy negatív helyzetekben lévő egyéneket segítsék, a HeartMath Intézet számos technikát fejlesztett ki, hogy elmagyarázza, hogyan érhetjük el ezt a koherenciát egyszerű és gyakorlati módon.

Fordította: Radó Márti
Forrás: wearechange.org

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2017