Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Rágj olajat!

Rágj olajat!

A mai rohanó világban sokat halljuk: mozogj többet és élj egészségesen! Azt gondolom, hogy hiba lenne mindezt csupán hétköznapi szlogenként felfogni. Persze tudom, hogy mindenkinek rengeteg dolga, rengeteg fontos elintéznivalója van. Sokan órákat ingáznak lakóhelyük és munkahelyük távolsága miatt, sokan pedig kénytelenek választani a család és a munka között, de azért valljuk be őszintén olyanokkal is találkozhatunk, akik csupán lustaságból vetik el a gondolatát annak, hogy tegyenek valamit az egészségükért.

Mindaddig, amíg meg nem történik a baj. Amíg csak azt látjuk, hogy a szomszédunk beteg vagy azt halljuk a hírekben, hogy egy kisgyereken életmentő műtétet kellett végrehajtani nem igazán érezzük a dolog fontosságát. Akkor azonban, ha minket is megérint egy-egy betegség szele – akár komolyabb, akár kevésbé komoly betegségé – már egészen másképpen gondolkodunk.

Egyet azonban ne felejtsünk el. Az egészségünk a legnagyobb kincsünk az életünkben. Gondoljuk csak bele, hogy mit ér az élet bármely területén elért siker, elismerés vagy csillogás, ha nem tudjuk kiélvezni, mert nem vagyunk egészségesek.

Jogosan kérdezheted most kedves Olvasó, hogy jó, rendben egészségesen fogok élni, de valójában hogyan is kell egészségesen élni? Hogy igazodjak el a rengeteg reklám és „jó szándékú” szórólap között? Honnan tudhatnám, hogy milyen terméket válasszak?

Ezek teljesen jogos kérdések, hiszen nem rendelkezhetünk az élet minden terültén jártassággal. Egy dologról azonban biztos vagyok, hogy hallottál már. Ez pedig nem más, mint a méregtelenítés. Ha méregteleníted a szervezetedet, akkor már megtetted az első lépést az egészséged érdekében. Ha mindezt pedig természetes módon teszed, akkor pedig ez a lépés már hatalmas lépésnek számít.

Most a méregtelenítés egyik leghatékonyabb és túlzás nélkül mondhatom, hogy az egyik legtermészetesebb módjával szeretnélek megismertetni. Ez pedig nem más, mint az olajrágás.

Tudom, hogy első hallásra furcsának tűnik és érthető, ha elgondolkodsz azon, hogy hogyan is lehet egy olajat rágni. Nos, elöljáróban elmondanám, hogy ez az eljárás, mely valójában Ázsiából származik, nem új keletű dolog. Bizonyított tény, hogy a reggeli fogmosás előtt elvégzett olajrágás jótékony hatású és hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez.

De hogyan is kell olajat rágni?


Rágj olajat! Nagyon egyszerű! Reggel ébredés után 1 evőkanál hidegen sajtolt tökmagolajat kell a szádban tartani körülbelül 10 percig és rágni. Ez azt jelenti, hogy úgy zubogtatod, hogy minden nyálkahártya felülettel érintkezzen. Egészen addig kell ezt a folyamatot végezni, míg a tökmagolaj fehér színű nem lesz. Ez után nagyon fontos, hogy az olajat még véletlenül se nyeld le! Ha kiköpted, akkor utána jó alaposan öblítsd ki a szádat és ezután a szokásos módon mosd meg a fogad.

De hogyan is méregtelenít az olajrágás?

Fontos tudnod, hogy a szervezeted az éjszaka folyamán intenzíven méregtelenít. Ennek eredményét tükrözi a nyelveden látható lepedék, az esetleges rossz lehelet vagy a kesernyés szájíz, mely nem más, mint a szervezetedben felgyülemlett gyógyszermaradványok és különböző élelmiszerekből származó adalékanyagok. Mivel ezek az anyagok főleg zsírban oldódóak, ezért egy sima öblítéssel nem tudod őket eltávolítani. Sőt, az olajrágás nélkül a reggelivel együtt vissza is juttatod a szervezetedbe.

Az olajrágás egészséges embereknél a megelőzést, a betegségben szenvedőknél pedig a gyógyulás segítését jelenti. Kifejezetten javasolt az olajrágást végezni akkor is, ha kisbabát szeretnél, ha allergiás vagy, ha daganatos betegségben szenvedsz vagy akkor, ha fogínygyulladás gyötör.

Bár nem olyan régóta foglalkozom a növényi olajok egészségre gyakorolt jótékony hatásainak kutatásával, mégis biztosan állíthatom, hogy a különböző növényi olajok fogyasztása, illetve az olajrágás hozzásegít ahhoz, hogy egészségesebben élj.

Gondoltad volna, hogy egy ilyen egyszerű módszerrel is lehet igazán sokat tenni az egészségesebb életmódért? Ugye nem!

Az olajrágás azonban csak egy kis szegmense annak az egésznek, amit a növényi olajok tudatos fogyasztása jelent. Nem csak a méregtelenítésben nyújthatnak segítséget, hanem az élet bármely területén fordulhatunk hozzájuk. Gondolok itt a stressz által okozott felfokozott idegállapotra vagy akár a megváltozott élethelyzetekhez való alkalmazkodás okozta bizonytalanságérzésre, melyre a dióolaj fogyasztása jótékonyan hat. De megemlíthetjük a bőrünk szépségének és egészségének védelmezőjét a mandula olajat, a daganatos betegségek esetén jótékony hatású barackmag olajat, vagy akár a férfiak zöld viagrájaként is emlegetett tökmagolajat.

Azt javaslom tehát kedves Olvasó, hogy ha már eldöntötted, hogy egészségesebben fogsz élni, akkor ne a különböző kapszulákhoz és pirulákhoz fordulj, hanem válaszd a 100%-ban természetes hidegen sajtolt olajakat!

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2017