Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Összefogás – kicsiben és nagyban

Összefogás – kicsiben és nagyban

Semmi sem véletlen. Már csütörtök este éreztem, hogy ennek az óriási havazásnak – bármilyen kellemetlen vagy nehéz helyzetbe is sodort sokakat – oka van. Megmutatta az embereknek az összefogás erejét.


Összefogás – kicsiben és nagyban Mert pár fiatal srác hólapátot fogott, beültek a négykerekes autóba és elindultak kiásni azok autóit, akik belülről már nem tudták az ajtót sem kinyitni. Mert pár középkorú hölgy a facebookon összeszerveződve szendvicseket készítettek, majd a közösségi oldalon találtak olyanokat akik elszállították a bajba jutottaknak. Mert családok százai ajánlották fel otthonukat azoknak, akik sajátjuktól oly távol kerültek és esélyük sem volt belátható időn belül hazajutni. Mert önkéntes tűzoltóktól kezdve autómentőkig emberek ezrei ajánlották fel segítségüket, abban amiben csak tudtak. És ki tudja hányan telefonálgattak még rajtunk kívül, hogy összehozzák a segítőket azokkal, akiknek szükségük volt rá.

Összefogás – kicsiben és nagyban Mert több internetes oldal összefogott, hogy létrehozzon egy térképet, ahol a bajba jutottak tudtak segítséget kérni, és az ezeket felajánlók megosztani telefonszámaikat. Mert egy pizzéria 300 pizzát sütött le csak azoknak, akik már több mint 10 órája ültek étlen-szomjan egy hideg fémdobozban akár autópályán, akár egy alig használt kisúton. Mert az egész magyar  facebook egy óriási információs halmazzá alakult át erre a napra, hogy mindenki aki segíteni akart, hozzá tudjon tenni valamit az egészhez.

Összefogás – kicsiben és nagyban Örömkönnyek csordultak arcomon, mikor ezek legtöbbjét olvastam. Amikor hallottam, hogy a pár órája az autópályán rostokló fiatal pár már a melegben ül egy kedves család vacsoraasztala mellett. Vagy amikor barátomtól kaptam egy képet egy halom doboznyi ételről, amit egy kis vendéglő ajánlott fel, egy átmeneti szállásként működő iskolába jutottaknak. Amikor olvashattam azt, hogy a panziók ingyen várják a közelben rekedteket.  Amikor a fentebb említett hólapátos brigád hullafáradtan – 11 órás „műszak” után azt mesélték, hogy több mint 40 autót ástak ki a hóból.

Egy nagyon fontos leckét kaphattunk arról, hogy mit is érhetünk el, ha önzetlenül, akár csak csekély tudásunkat is felajánlva összefogunk egy közös cél érdekében. Hálásan köszönöm Mindenkinek, hogy megélhettem ezt!

Kapcsolódó videók

A szerző további cikkei

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2017