Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

A 36 leggyakoribb dolog, amit az emberek megbánnak a halálos ágyukon

A 36 leggyakoribb dolog, amit az emberek megbánnak a halálos ágyukon

Íme a 36 leggyakoribb dolog, amit az emberek megbántak a halálos ágyukon.

1. Hogy nem utaztak, amikor lett volna rá alkalmuk. Ahogy öregszik az ember, egyre nehezebb nekiveselkedni az utazásnak, mivel egyre többen tartanak igényt a mindennapos jelenlétedre és elég drága mulatság lenne annyi embert magaddal vinni.

111

2. Hogy nem tanultak meg egy idegen nyelvet. Biztos sok évet töltöttél már nyelvtanulással. Vedd minél előbb hasznát is!

2

3. Hogy benne ragadtak egy rossz kapcsolatban. Habár nehéznek tűnhet kikeveredni egy rossz kapcsolatból, de annál már csak az rosszabb, ha bennragadva mindkettőtök idejét elpazaroljátok.

4. Hogy nem mentek el kedvenc zenészeik koncertjére. Sosem tudhatod, mikor oszlik fel a kedvenc bandád, úgyhogy használd ki a lehetőségeket!

5. Hogy féltek megtenni bizonyos dolgokat. A félelem bénítólag hathat ránk, de nem hagyhatjuk, hogy visszatartson minket!

6. Hogy nem vették elég komolyan a testedzést. Ahogy öregszel, érezni fogod, milyen fontos, hogy törődj a testeddel.

7. Hogy hagyták magukat nemi szerepeik alapján beskatulyázni. Határozd meg te, ki vagy, ne hagyd, hogy a társadalom tegye meg helyetted.

8. Hogy nem hagyták ott a munkát, amit utáltak. Lehet, hogy kell rezsire költened vagy éppen el kell tartanod a családodat, mégsem kényszerítheted magad, hogy minden egyes napon nyomorultul érezd magad a munkádban.

9. Hogy nem vették elég komolyan az iskolát. Fontosak a jegyek is, de amit még fontosabb: megtanulni, hogyan hozhatod ki magadból a legtöbbet, miközben átadod magad egy témának.

10. Hogy nem vették észre, hogy valójában milyen gyönyörűek. A szépségnek sok definíciója létezik és nem szabad azt gondolnod, hogy senki figyelmére nem vagy méltó.

11. Hogy féltek kimondani, hogy "szeretlek". Szeretni valakit igazi ajándék még akkor is, ha a másik ezt éppen nem viszonozza.

12. Hogy nem hallgattak a szüleik tanácsára. Pedig a szülők sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, mint hinnéd.

13. Hogy fiatalon csak saját magukkal voltak elfoglalva. A világ nem csak körülötted forog, de erre majd úgyis rájössz.

14. Hogy túlzottan érdekelte őket mások véleménye. Ha idősebb leszel, ráébredsz, hogy mások véleménye nem mérvadó a saját boldogságod szempontjából.

15. Hogy mások álmait segítettek valóra váltani a sajátjaik helyett. Lehetsz kedves és segítőkész, de feláldozni értük a saját boldogságodat nem éri meg.

16. Hogy nem mozdultak rá a dolgokra időben. Ne halogasd a döntéseidet, később lehet, hogy sajnálni fogod az elfecsérelt időt.

17. Hogy sokáig haragudtak a szeretteikre. Próbáld meg elengedni a fájdalmad, ahelyett, hogy hosszasan dagonyáznál benne.

18. Hogy nem álltak ki saját magukért. Csak mert mások esetleg nem értenek veled egyet, attól még nem kell feladnod az elveidet.

19. Hogy nem önkénteskedtek eleget. Számtalan ok van rá, hogy segítsünk másokon, főleg, ha igazán rászorulnak.

20. Hogy elhanyagolták a fogaikat. A fogselymezés és a fogmosás idegesítő napi nyűgnek tűnhet, de sokkal jobb fiatalon karbantartani a fogaidat, mint később elveszteni őket.

20

21. Hogy nem beszélgettek eleget a nagyszüleikkel, amíg még volt rá lehetőségük. A nagyszülők hatalmas tudás birtokosai és sajnos csak rövid ideig vannak velünk.

22. Hogy túl sokat dolgoztak. Ha túlzásba viszed a munkát, sok jó dolog kimaradhat az életedből vagy túl stresszesnek fogod magad érezni ahhoz, hogy élvezni is tudd őket.

23. Hogy nem tanultak meg jól elkészíteni legalább 1 ételt. Pedig ez sokkal többet tud hozzáadni a családi és baráti összejövetelekhez, mint valaha is gondolnád.

24. Hogy nem élvezték és élték át a pillanatot a maga idejében. Hagyd abba az sms-ezést és a fotózást egy percre és tudatosítsd magadban, hogy éppen hol vagy és mit csinálsz.

25. Hogy nem fejezték be, ami egyszer elkezdtek. Minden nap egy új lehetőség, amit jó lenne nem elpazarolni.

4

26. Hogy nem tanultak megy egy igazán ütős, bulikon is bevethető trükköt sem. Butaságnak is tűnhet, de csak gondolj bele, mennyi vicces emlék kötődhet ilyesmihez.

27. Hogy hagyták, hogy a kulturális elvárások alakítsák az életüket. Ha a családod vagy a hazád szerint egy bizonyos karrierutat kellene bejárnod, ne érezd úgy, hogy muszáj. Nem kényszeríthet erre senki.

28. Hogy nem engedték, hogy a barátságok a maguk útját járják. Néha az emberek eltávolodnak egymástól. Ennek az ellenkezőjét erőltetni sokszor nem szerencsés.

29. Hogy nem játszottak eleget a gyerekeikkel. A gyerekek tele vannak örömmel és ártatlansággal. Érdemes inkább kibélelni az életünket ezzel az örömmel ahelyett, hogy megfosztanánk magunkat tőle.

30. Hogy sosem kockáztattak nagyot (főként a szerelemben). A nagyobb kockázat vállalása sokszor kifizetődőbb, mint a kis kockázaté.

30

31. Hogy nem szántak rá elég időt, hogy kapcsolatokat építsenek ki. Talán bájolgásnak tűnhet, de hosszú távon jót tesz ám a karrierednek.

32. Hogy túl sokat aggodalmaskodtak. Folyton aggódni, főként olyan dolgok miatt, amik még nem történtek meg, tökéletesen haszontalan időtöltés.

33. Hogy beleragadtak a felesleges drámázásba. A drámázástól függővé lehet válni, csak nincs értelme. Ne mártírkodj állandóan azon, hogy mennyire rossz napod volt.

34. Hogy nem töltöttek elég időt a szeretteikkel. Mindannyiunknak végesek a napjai ezen a világon, nem szabad az életet annyira magától értetődőnek venni.

35. Hogy sosem léptek fel mások előtt. Lehet, hogy nem ez az élethivatásod, de tanulságos tapasztalattá válhat, ha egyszer is kipróbálod.

36. Hogy nem fejezték ki a hálájukat korábban. Tanuld meg kimondani, hogy "köszönöm" úgy, hogy közben át is érzed igazán. Az életed sok szempontból jobbá válik, ha így teszel.

Fordította: Borbély Kata
Forrás: 9gag.com

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021