Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

A spirituális keresés jelenségének fő oka

A spirituális keresés jelenségének fő oka

A spirituális keresés egyik fő oka az emberek nagy többségénél abból indult ki, hogy tulajdonképpen egész életük során képtelenek voltak elfogadni önmagukat.És ez addig a pillanatig így is marad, amíg a spirituális keresést saját magad jobbá tételének, megváltoztatásának szenteled. Ha ebben a keresésben igazán őszinte lennél magadhoz, felfedeznéd, hogy soha nem tudtál igent mondani feltétel nélkül arra a megnyilvánulásra, aki vagy. Néhány tulajdonságod kedvező számodra, melyeket előtérbe helyezel, de minden kellemetlenséget, ami a szenvedésed alapja, a leggyorsabb módon kívánod megszüntetni.

Viszont ez a munkád hiábavaló lesz, és soha véget nem érő. Minden egyes próbálkozásoddal, mikor meg akarod változtatni saját kifejeződésedet, nemet mondasz az Életre, arra, aki vagy. Nemet mondasz arra, ami épp megnyilvánul rajtad keresztül, és ki is alakítottad azt a csodás képet, hogy milyennek kellene lenned, miként képzeled el magad saját tökéletes formádban, ahol csakis az általad jónak tartott tulajdonságokkal rendelkezel.

Ebből a nézőpontból bármit is kívánj tenni, csak saját el nem fogadásodat és az önmagadtól való szenvedésedet erősíted.
Elszenveded azt, aki vagy, mert nem ismered fel magad az Élet kreatív kifejeződéseként. A spirituális keresés egyik fő zsákutcája önmagad jobbá tételének szándéka, ami célként a megvilágosodást tűzte ki. Ebben a keresésben csak csalódni tudsz, újabb és újabb módszereket, gyakorlatokat, mestereket kutatsz, és még mindig figyelmen kívül hagyod az egyetlen egy lényeget, ami a végső szabadságodat jelentené.

Ez a lényeg nem gyakorlatok eredménye, hanem annak a felfedezése, hogy ki is vagy te valójában. A felfedezésed pillanatában pedig nem kell már többé törekedned arra, hogy megengedő legyél, ugyanis a valódi felfedezés által te magad vagy a megengedés. Megengedése annak, ami van, feltétel és elvárás nélkül.
Az elme számára ez elképzelhetetlen, és egy olyan cél, amit mindenáron el akar érni. Tudnod kell, hogy ezt te nem tudod megcsinálni, ezt te nem tudod elérni, bármit is tegyél, bárhogy is gyakorolj. És tudnod kell azt is, hogy nincs mit elérni, hiszen már most is az vagy, a megengedés természetessége, mely mindent magához ölel.

 

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021