Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Az éltető föld

Az éltető föld

Fotó: evans888

A Föld. A legtöbb hagyományban a termékenység, az anyaság, a biztonság, stabilitás - az otthon szimbóluma. Táplálékaink melegágya, vizeink szállítója, házaink alapja. Mindenütt ott van, mindent körülölel, megóv, véd, életet ad. Jelenlétét olyannyira megszoktuk, szolgálatait olyannyira természetesnek vesszük, hogy gyakran megfeledkezünk róla: már a puszta érintése is gyógyíthat.

Kapcsolatunk a földdel, a bolygónkkal, az univerzummal napról napra gyengül. Őseink összhangban éltek a természettel, meghajoltak annak ereje előtt, tisztában voltak azzal, hogy a természeti erők, legyen szó bár viharról, mennydörgésről, vagy szikrázó napsütésről, közvetlen hatással vannak életünkre; ők még a kimondatlan természeti törvényeknek engedelmeskedve éltek. Tisztelettel adóztak a természetben felbukkanó ciklikusság és a precíz mintázatok előtt; érezték, élték, értették a szinkronicitást testünk, Földünk, és az egész univerzum közt.

Mára elfelejtettük ezeket. Kapcsolatunk a Földdel elhalványult, gyengült, vagy teljesen elveszett. Zsúfolt városokba költöztünk, emeletes házakban élünk, fák és növények helyett műanyag, aszfalt és beton ölel körül, irodáinkban naphosszat monitort bámulunk és légkondi által keringetett „levegő"-t szívunk. Járműre pattanunk ott is, ahol pedig sétálhatnánk, lábainkat jobb esetben bőr, rosszabb esetben műanyagtalpú, magassarkú cipőkbe bújtattuk, az pedig, hogy mikor érintette csupasz talpunk utoljára a földet, mikor sétáltunk utoljára mezítláb, már-már a feledés homályába vész. Pedig egyre inkább úgy tűnik, hogy ez a megoldás nagyon sok problémánkra.

Földelés és feltöltődés

Azzal tisztában vagyunk, hogy a nap energiája létfontosságú, azzal viszont már kevésbé, hogy a föld energiája hasonló jelentőséggel bír.

Amikor azt mondom: földelés, nekünk, laikusoknak az áram, az elektromosság, a vihar, vagy a biztonság jut eszébe, kevesebbeknek viszont ennél jóval több: a gyógyulás.

Az utóbbi időben egyre több helyen olvasni a földelésről; egyre többen gondolják úgy, hogy a földből érkező energia szükséges, sőt, elengedhetetlen ahhoz, hogy fizikai testünk és energetikai rendszerünk megfelelően tudjon működni.

Mind megelőzés, mind gyógyulás szempontjából jelentős felfedezéseket tettek a földelést kutatók. Alaszkában például egy egész falu kezdett el kigyógyulni betegségeiből, az erről készült filmet, melyben tudományos magyarázattal támasztják alá a több, mint egy éves kísérletet, 'Grounded' címmel a mozikban is vetítik.

A földelés kettős célt szolgál: egyrészt enyhíti, gyógyítja a fizikai tünetet, másrészt „a földből kapott gyenge elektromos jelek szabályozzák" testünk mechanizmusait, így nem csak leadjuk a káros energiát, de fel is töltődünk általa. Betegségeket előzhetünk így meg, megszabadulhatunk a mai civilizációs betegségektől, stressztől, javítja például a keringést, elősegíti a nyugodtabb alvást, fájdalmakat, gyulladásokat szüntet meg, helyreállítja a felborult hormonháztartást, de javít a feledékenységen, szétszórtságon is. Testünk visszakapcsolása az anyaföldhöz energetikailag is kiegyensúlyoz: stabilitást ad, segít a fáradékonyságon és a lehangoltságon, egyensúlyba hoz.

Egyre nő azok száma, akik úgy gondolják, hogy a földelés újra-felfedezése a XXI. század legnagyobb felfedezése, mely alapjaiban változtatja azok életét, akik kapcsolatba kerülnek vele. Egy amerikai kardiológus, Dr. Stephen Sinatra például így nyilatkozott a földeléséről:

,,Több mint 30 évnyi orvosi tapasztalattal a hátam mögött, úgy vélem, hogy testünk leföldelése a legnagyobb áttörés, amellyel praxisom évei alatt valaha is találkoztam. A rendszeres földelés visszaállítja testünk természetes állapotát, megnyugtatja az idegrendszert, csökkenti a gyulladásokat és javítja a véráramlást. Nem létezik olyan gyógyszer, amely tudná azt, amit az ANYAFÖLD elvégez számunkra."

A földelés egy ősi, mélyen belénk kódolt tudás, mellyel mindössze annyi történt, mint ami megannyi más napjainkban újra-felfedezett társával: a civilizáció során a feledés homályába veszett. Az ember már ősidők óta együtt él a természettel, működteti energiáit, a mi dolgunk, hogy újra életünk, mindennapjaink részévé tegyük ezt a mindannyiunk számára létfontosságú tudást.

Földelés és a mindennapok

No de mit tegyünk akkor, ha nincs kertünk, ahol földelhetnénk naponta hosszú órákat, vagy egyszerűen csak nincs annyi szabadidőnk, mint amennyit szeretnénk egészségünkre, a földelésre szánni? Hogyan kapcsolódjunk akkor a gyógyító földhöz?

Szerencsére a tudás nem veszett el, bárki számára elérhető, és nincs szükség sem drága termékekre, sem megfizethetetlen csodaszerekre a gyógyuláshoz. Egynapos tanfolyam keretein belül például elsajátíthatjuk az alapjait, melyeket aztán hasznosíthatunk saját és környezetünk életében.

Földelés tanfolyam időpontok:

2014. május 19. 9.00-17.00, Budapest
2014. június 14. 9.00-17.00, Budapest

A tanfolyamot tartja:

Czeffer Csilla
Earthing instructor
Soul-connection instructor
Yoga instructor
+36/70-387-22-20
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Egy három szinten (test-lélek-szellem) működő világban, mindamellett, hogy betegségeink lelki okait kutatjuk, célszerű a fizikai testet is ellátni a megfelelő támogatással, így párhuzamosan gyógyítva a kettőt, párhuzamosan foglalkozva a kiváltó okkal és a fizikai megnyilvánulásával, sokkal hatásosabb és gyorsabb javulást érhetünk el, mint ha csak az egyik oldallal foglalkoznánk. A földelés pedig egy kitűnő ősi módszer a gyógyulásra, hiszen a megoldás itt van a lábaink alatt.

Csak le kell nyúlnunk, és megérintenünk.

 A 'Grounded' című film beharangozója megtekinthető itt:

 

 

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021