Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Az univerzum gyermeke vagy!

Az univerzum gyermeke vagy!

E fizikai világ szülöttjeként tekintve önmagadra csupán annak meghatározásai szerint vagy képes működni. Többségében saját nagyszerűségedtől elválasztva, problémáktól és gondoktól hemzsegve érezheted magad kevésnek, jelentéktelennek és korlátoltnak, vagy ezek ellen harcolva törtethetsz és hitetheted el magaddal és másokkal saját nagyságodat. De belül még mindig kicsi és kevés maradsz.

Személyes nézőpontunkból, ahol a jelenségekkel és azok velejáróival azonosítjuk magunkat, a dolgok valósága erőt próbálónak tűnik számunkra. Folytonos túlélésért harcolunk itt, hiszen innen nézve eleve halálra vagyunk ítélve. Ezt a halált kívánjuk valamilyen módon elkerülni, felülírni, különböző eszközökkel megóvni magunkat tőle. Ebben a világban minden hihetetlenül veszélyes számunkra és fenyegető, és valamilyen módon szabadulni kívánunk ennek érzésétől.

De bármilyen hatásosnak tűnő módszerrel is próbálkozunk, olyan ez, mintha a folyton visszanövő gazt próbálnánk a kertünkből eltűntetni, melyet kellemetlennek és nem kívánatosnak érzünk. Ez rendkívül fáradtságos munka számunkra, mely által az az érzés adódik, hogy folyton tennünk kell valamit annak érdekében, hogy a dolgok rendben legyenek, legalábbis elfogadhatóak számunkra. De a rettegés nem fog elmúlni, az aggódás megmarad, mert nem tudunk valódi megoldásra lelni.
shutterstock 427998811-800x600

A legapróbb dolgoktól a legnagyobbakig mindig megjelenik valami, ami látszólag erőnket veheti. Ebben a világban, annak a helyén, ahonnan személyes létezőnek, a testtel és annak történetével azonosnak tekintjük magunkat, egy soha véget nem érő, örökös harcban küzdünk olyan erők ellen, melyeknek látszólag hatalma van felettünk.

Ha felfedezed, hogy te nem ennek a világnak a gyermeke vagy, minden teher alól feloldod magad örökre.

Belátod, hogy ráébredve önmagadra, nem létezik teher, amit ez a világ rád tehetne, nem vagy sem elszenvedő, sem áldozat. Önmagad valódiságára ráébredve, aki túl van e mulandó világ határain, továbbra is ebben a világban fogsz élni, de ahogy te sem leszel már ugyanaz, ez a világ sem lesz ugyanaz számodra.
Nem a körülményeidet nézve keresed a lehetőségeidet, hanem felismered, hogy lehetőségeid határtalanok, és a legváratlanabb módon tudnak azok megnyílni ebben a világban is.


A nehéz, komor, súlyos, beteg, gondokkal teli életen átlátsz, és meglátod a szépségét még a rútnak is. Nem a világ van rád hatással többé, hanem te vagy hatással a világra. És ehhez nem kell törekednek a világ megváltoztatására, hiszen a dolgok elfogadása adja a valódi erőt a kivirágzásra benned és körülötted is.
Ráébredni arra a határtalan nagyszerűségre, ami mindenben és mindenkiben ott lakozik, egy pillanat alatt képes mindent megváltoztatni. Tapasztald meg ennek igazságát! Ne magadat vagy a világot akard megváltoztatni, csupán fedezd fel azt, aki valójában vagy, aki nem ennek a fizikai világnak a gyermeke!

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021