Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Élve eltemetett érzelmeink nyomában

Élve eltemetett érzelmeink nyomában

„Ami nem emelkedik bennünk a tudatosság szintjére, az sorsként fog minket kísérteni." – hivatkozunk gyakran Carl G. Jung gondolatára, amikor a Recall Healing® önismereti módszer legfontosabb összefüggéseiről beszélünk. Ha tehát szeretnénk változtatni egy számunkra kedvezőtlen élethelyzeten (ami akár egy betegség vagy egy viselkedésminta is lehet), itt az ideje, hogy figyelmünket befelé fordítsuk és megértsük: világunkban minden mindennel összefügg, minden egyes pillanatnak oka és célja van.

Üdvözöllek! Vajai Márta vagyok önismereti tréner, a Recall Healing® és dr. Gilbert Renaud magyarországi képviseletének vezetője, a Napi Elemózsia Recall Healing® rovatának vezetője. 13 éves korom óta foglalkozom a test, a lélek és a szellem egységével, számos alkalommal sikerült segítenem a hozzám fordulóknak életük fő kérdéseit érintő problémáik feltárásában és a továbblépésben. Újonnan induló cikksorozatommal izgalmas önismereti utazásra hívlak. Az utazás során sok érdekes esettörténet, összefüggés és felismerés vár majd Rád, ha pedig szeretnél jobban elmélyülni a témában, személyesen is találkozhatunk a hamarosan megrendezésre kerülő ismeretterjesztő foglalkozásokon és klubokon.

A Recall Healing® egy kanadai természetgyógyász, dr. Gilbert Renaud életműve. Olyan önismereti rendszerről van szó, amely a családban természetszerűleg előforduló ismétlődő ciklusokat hívja segítségül az emberi létezés során felmerülő problémák okainak feltérképezésére, legyen szó betegségről vagy egy adott viselkedésmintáról (például gyermekek tanulási nehézségeiről, párkapcsolati problémákról vagy hivatásbeli és pénzügyi elakadásokról). A módszer az önmagunkkal, valamint embertársainkkal (családunkkal, élettársunkkal, barátainkkal) való kapcsolódásunk belső ellentmondásait vizsgálja, ezek feltárásával és feloldásával segít hozzá egy jobb életminőség eléréséhez.

A feltárás során arra keressük a választ, hogy egy betegség, viselkedés vagy bármely más élethelyzet miért alakult ki. Az érzelmi okokra helyezzük a fókuszt, olyan családi titkokat keresünk, amelyek felfedésével új értelmet nyerhetnek életünk meghatározó eseményei, történései. A recall szó visszahívást, visszaemlékezést jelent: tudatalattinkból hívjuk vissza azokat a mélyen eltemetett titkainkat és a hozzájuk tapadó elfojtott érzelmi megéléseket, amik tudtunkon kívül irányítják az életünket. „Élve eltemetett érzelmeink sosem halnak meg." – hivatkozik dr. Gilbert Renaud kezdő tanfolyamán Karol K. Truman azonos című könyvére.

Tudatos és tudatalatti világunkat dr. Gilbert Renaud a jéghegy hasonlatával írja le. Megdöbbentő szembesülni vele, hogy életünknek mindössze töredékére vagyunk tudatosak, ez a jéghegy csúcsa, ami kilátszik a vízből. A víz alatti rész pedig a tudatalattink birodalma: ide száműzzük azokat az érzelmeinket is, amikkel egy adott élethelyzetben nem szívesen szembesülünk. Ezek az elfeledett érzelmi megélések azonban nem csupán saját életünket határozzák meg: generációról generációra továbbadjuk őket anélkül, hogy tudnánk róla. Gyermekeink éppúgy magukban hordozzák őket, ahogyan mi magunk is a szüleinkét.


A Recall Healing® módszerrel való munka során egy kirakót állítunk össze azokból a korábbi életeseményeinkből (legyen szó saját megtapasztalásainkról vagy felmenőinkéről), amelyek összefüggésben állnak jelenlegi élethelyzetünkkel, így lassan kirajzolódik előttünk saját, titkos élettörténetünk, az, amit a tudatalattink írna rólunk, ha engednénk szóhoz jutni. A felismerés gyakran olyan átütő erővel képes hatni ránk, hogy fizikai testünk is jelez nekünk: libabőrös kar, borzongás, kipirosodás jelzi számunkra, hogy sikerült összekapcsolódnunk egy-egy igen jelentős, korábban feledésbe merült lélekrészünkkel.

A munka mindig az adatgyűjtéssel kezdődik, azoknak az élethelyzeteknek az adott irányelvek mentén történő beazonosításával, amelyeket később összekapcsolunk egymással a kirakóban. Agyunk minden egyes jelentős eseményről pillanatfelvételt készít, ezeket a pillanatfelvételeket a tudatalattinkban tárolja, különféle érzelmi lenyomatok formájában. Ahhoz, hogy előcsalogathassuk azokat és a tudatosság szintjére emelhessük, a megfelelő kérdéseket kell hozzá feltennünk. A Recall Healing® ilyen módon a kérdezés művészete... de vajon hogyan válasszuk ki megannyi kérdés közül azt, amelyik elvezet a válaszhoz? Honnan tudhatjuk, hogy egy adott élethelyzetben milyen kérdést kell feltennünk?

A módszer három fő eszköze voltaképpen erre tanít meg, minden egyes kirakót az Életvonal, az Indítóprogram és a Családfa segítségével állítunk össze. Ez adja a módszer vázát, amit mindig az egyén saját, egyedi történetének megfelelően töltünk fel tartalommal. A Recall Healing® feltárás során mindig az egyén szubjektív valóságával dolgozunk, hiszen végtelenféleképpen összekapcsolódhatnak megéléseink a tudatalattinkban, ezek között kell megtalálnunk jelenbeli problémánk forrását. A módszer alapos ismeretét és nagyon sok gyakorlást igényel ennek megtalálása, tudatalattink ugyanis a feltárás során látszólag folyamatosan „ellenünk" dolgozik. Azért, hogy magunk mellé állíthassuk, meg kell ismernünk a működését.

A Recall Healing® eszközeiről, az Életvonalról, az Indítóprogramról és a Családfáról, illetve azok összefüggéseiről az alábbi videóban beszél dr. Gilbert Renaud. Ahhoz, hogy a témában jobban elmélyedhessünk, kulcsfontosságú, hogy a legalapvetőbb összefüggésekkel képbe kerülj, ezért arra kérlek, hogy ezt a videót, ha időd engedi, többször is nézd meg. (A magyar felirathoz kérjük kapcsold be a CC gombot.) Hamarosan új cikkel jelentkezem, amelyből kiderül, miért Te magad vagy a tökéletes megoldás az életed során felmerülő nehézségekre és problémákra.


Írta: Vajai Márta, a Recall Healing® magyar képviseletének vezetője
| www.recallhealing.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók

A szerző további cikkei

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021