Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Hit - A félelem és szorongás nélküli élet

Hit - A félelem és szorongás nélküli élet

A tudat, a gondolat, a kimondott szó teremtő erejű. Ha nem tudjuk, kik vagyunk, milyenek vagyunk különböző helyzetekben, hogyan viselkedünk, nem ismerjük céljainkat, ha nem fogalmazzuk meg a miérteket, hogyan továbbokat - ha csak születünk, eszünk, szaporodunk, dolgozunk, tárgyakat gyűjtünk és meghalunk - ha csak ennyi az élet értelme számunkra, akkor problémáink lesznek testi-lelki értelemben. Akkor életünk fő irányítója a betegségtől, haláltól, munkanélküliségtől, fájdalomtól, pénztelenségtől, balesetektől való félelem.

A szeretetlenségbe és igazságtalanságba vetett hitünkből fakadóan lehetünk keserűek, önsajnálóak, görcsösek, sértődöttek, áldozatok, kihasználtak és tehetetlenek.

De van választásunk!

Lehetünk boldogok, békések, hálásak, nyugodtak, kiegyensúlyozottak, elégedettek, bizakodóak, védettek, szeretettel-fénnyel teliek, megértőek, megbocsátóak és egészségesek. Ha a tudatunkat és szívünket egyaránt a szeretet, megbecsülés, hála, együttérzés, a tiszta átlátható dolgok töltik be életünkben, sugározni fog ránk a jólét és az elégedettség. Ha sok ilyen elégedett, hálás ember fogja alkalmazni a fentieket, egyre többen döbbennek rá, hogy a harag, az akaratosság, a sértődés, a félelem túlzott használata nem vezet jóra és gondolkoznak el azon, mit kell tenniük, hogy jól érezzék magukat a világban.

Mit tehetünk tehát?

A következő pontokban összeszedtem néhány jó tanácsot.

⁃ Ne az „ego", az „én" akarata valósuljon meg, hanem a mindenki számára fontos és jó dolgok teljesüljenek be.

⁃ Légy kapcsolatban a megérzéseiddel. Ha a szándékaid tiszták, az önbizalmad normálisan alakul. Az önbizalom hiánya legalább annyira rossz, mintha túl sok van belőle, és úgy gondolod, neked minden jár az élet jó oldalából.

⁃ Keserű tapasztalatok árán tanulod meg, hogy mindennek ára van.

⁃ Légy nyitott a szépre. Minden, amit másban vonzónak találsz, benned is megtalálható. Fedezd fel és fejleszd ki!

⁃ Teremts a könyezetedben tisztaságot, szépséget, békességet.

⁃ Egy szál virág vagy a napsütés is kiválthatja ezt. - Ha tudatosan emeljük a szemünket, fejünket, érzéseinket a fény felé, nem csak egyszerűen észleljük, hanem megtapasztaljuk felemelő hatását, kisegítő erejét. Ne féljünk a fénytől!

⁃ Semmi sem biztos, csak a változás. Légy nyitott az újra, a megújulásra. A régi dolgok elmúlnak, ne kötődj hozzájuk, élj a jelenben és gondolj a jövőre. Legyen jövőképed, alakítsd a saját elképzelésed szerint az életedet. Vizsgáld meg önmagadat, fogalmazd meg céljaidat és tarts ki mellettük.

⁃ Vidd az életedbe a tudatosság világosságát és eltűnik a tudatlanság sötétje. Itt a lehetőség a tanulásra, tapasztalásra, énünk tudatosítására. A lecke nem tanulható meg elméletben, intellektuális vizsgálódással. Közvetlen lényegi megtapasztalást igényel.

⁃ Végigvezet a boldogság, a kölcsönös gyarapodás és ugyanakkor a harc minden dimenzióján.

⁃ Válj tudatossá kapcsolataid területén. Azt keressük a másikban, amit önmagunkból hiányolunk. Az eleven kapcsolatokban minden ellentétet megtapasztalunk: a szerelemhez hozzátartozik a féltés, a harmóniához a nézetkülönbségek egyesítése, az eggyé váláshoz a szétszakadás, az izgalmak megismeréséhez a kijózanító hétköznapok.

⁃ A jó kapcsolat fenntartásához odafigyelés, energia és idő kell. Csak annyit várthatsz el másoktól amennyit te is megteszel értük.

⁃ Tudd, hogy a szüleid is csak emberek. Ők is tanulnak, és ha jó szándékból is, de követhetnek el hibákat. Bocsásd ezt meg nekik, légy hálás értük és tiszteld őket.

⁃ Vizsgáld meg a feletteseidhez és a beosztottjaidhoz fűződő kapcsolataidat. Tartsd szem előtt: az által uralkodom, hogy szolgálok, és azáltal szolgálok, hogy uralkodom.

⁃ A tiszteletet csak hosszú idő alatt, kitartó munkával, példamutatással érhetjük el.

⁃ Igyekezz a végleteket elkerülni. Találd meg a középutat a szárnyalás és a racionális dolgok között. Tartsd meg a belső egyensúlyodat. Minden szélsőség megzavarja az életünket, a kapcsolatunkban, a pénzzel való bánásmódunkban, az egészségben egyaránt.

⁃ A légzés visszahelyez a középútra. Ha valami kibillent a békességből, de pár percen belül kitudod lélegezni magadból, kevesebb szövődménnyel jár, nem viseli meg a harag a szervezetedet.

⁃ Ha a nyugalmad megleled, és meg tudod tartani, élvezd néha az egyedüllétet. Lazíts, nyugodtan gondold végig mit szeretnél elérni és hogy hol kell változtatni.

⁃ Dönts nyugodtan, megfontoltan. Ha döntéshelyzetben vagy, mérlegeld mi szól az egyik vagy a másik mellett, illetve ellene.

⁃ Légy nyitott a csodára. Járj nyitott szemmel és vedd észre a számodra tartogatott váratlan ajándékokat és lehetőségeket. Légy hálás értük.

⁃ Ne fogadd el korlátként a szeretetet, a szomorúságot, a fájdalmat, a dühöt vagy a félelmet. Ne ezek uralkodjanak rajtad, hanem te uralkodj ezeken, és máris potenciálként fogod őket használni.

⁃ Élvezd a szeretet erejét és küzdd le a félelmet, élvezd az életet.

⁃ Egy karcolást ne tégy sebbé, az önsajnálattal töltött élet hiábavaló.

⁃ Amíg félünk a haláltól, élni sem tudunk igazán. Tudnunk kell, hogy örökkévalók vagyunk.

⁃ Légy művész, alkotó, kreatív, kifejező, befogadó. Élvezd a színeket, a hangulatot, a hangokat, az anyagot, a megfoghatót és a megfoghatatlant. Fejezd ki magad minden szinten.

⁃ Alkoss, hogy másokat elgondolkoztass.

⁃ Légy életed mestere. Fogd és vidd a tudást, amit eddig begyűjtöttél, megtapasztaltál, befogadtál és oszd meg másokkal. Ezzel példamutatóvá válsz.

⁃ Azt, amit ma rosszként élsz meg, csak később tudod meg, hogy rossz volt-e igazán. Megérted, hogy miért történt ez veled. Ha valami összetörik benned, hagyd megtörténni. Az összeomlás előkészíti az újat, ami jobb, több, szebb lesz, mint az előző. Mindig van megoldás.

⁃ Minél mélyebben vagy annál jobban fogod értékelni a fény jelentőségét. Életünk a Földön viszonyításra épül.

⁃ Honnan tudnánk mi a jó és mi a rossz, ha csak az egyiket ismernénk.

⁃ Ne ítélj, csak szemlélj. Ha te sem vagy tökéletes, nincs jogod másokat kritizálni.

⁃ Az élet iskolájának célja a tökéletessé válásunk. A kétségbeesetten keresett és a külső világban megtalálni vélt boldogság csak a bensőnkben lelhető fel és fejleszthető tovább.

⁃ Az ösztönző nyugtalanság és elégedetlenség, mely a másik ember felé űz, a valódi nyugalom és a békesség utáni vágyból ered. Ezért egy idő után mindenki rájön, hogy egy másik ember nem tudja pótolni a hiányt az életünkben. Erre egyedül a lélek képes. Nélküle üres az ember élete, nem találja a helyét a Földön.

⁃ Sokszor kérdezik az emberek, miért történnek a rossz dolgok a Földön az emberekkel. Isten is visszakérdez: miért hagyjátok, miért háborúztok, miért pusztítjátok a környezeteteket? Rajtunk múlik, ami a Földön és velünk történik. Ha segítségül hívjuk Istent, Ő meghallgat minket és ad elég lelki erőt a feladatok végrehajtásához.

A hitünkön múlik minden.

A hithez 3 láb kell.

Az egyik: az önmagunkba vetett hit, hogy képesek leszünk megtenni, amit meg kell tennünk.

A másik: hogy segítségül hívjuk a környezetünkben lévő hasonlóan gondolkodókat.

A harmadik pedig: a lélekbe vetett hitünk.

Mert tudnunk kell, hogy itt és most mi teremtjük a jövőt!

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021