Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Létegyüttlét a Városi Jógival

Létegyüttlét a Városi Jógival

A Városi Jógi minden tanítása - legyen az meditáció a városban, harmonikus mozgások teremben, vagy éppen jógi szemléletű gyakorlás – a megszabadulás, vagyis az önfelismerés felé mutat. Minden esemény közül azonban a Létegyüttlét az, amely szóban is kizárólag a megvilágosodásról szól. Ezeken a kis csoportos beszélgetéseken minden mozdulat, minden kérdés és minden válasz lehetőséget ad arra, hogy kaput nyiss legbelsőbb természeted felé. Felejthetetlen élmény olyanokkal együtt lenni, akik a szabadságot kutatják, és rendkívül hatékony olyan tanítótól kérdezni, aki keresetlenül egyszerű, jól alkalmazható válaszokkal segíti e gyönyörű keresést.

Szabadság, önfelismerés. Lehetséges?

Önmagad felismerése magában rejti azt a boldogságot, amelyre a lelked mélyén vágysz. A jógik hagyománya azt tanítja, hogy ezt a végső örömöt csakis magadon keresztül, szabadságod felismerése által valósíthatod meg. Minden tapasztalatunk súgja: a szabadság nem keletkezik, nincs egy pillanat, amikor elkezded csinálni. Ugyanis mindig is benned volt, ez a lényed maga, csak a felismerésed hiányzik hozzá, hogy ezt belásd. Vagyis nem kell várnod egy nagyszerű pillanatra, egy távoli lehetőségre, mert ez a pillanat, itt és most is megfelelő e belátásra.

Hogyan működik a Létegyüttlét?

A Létegyüttlét tulajdonképpen egy mély, szellemi, tudati összejövetel, ahol kizárólag keresők ülnek le a szabad tudatú tanítóval. Ezeken az alkalmakon sok a csend, és ebből a nyugalomból időnként felbukkannak a szabadságra vonatkozó kérdések. Ilyenkor a kérdező középre ül, és személyesen osztja meg aggodalmait, kételyeit vagy felismeréseit a tanítóval. Közben a többiek tanulnak, és megtapasztalják: másoknak is vannak félelmeik, így nem kell a sajátunkat sem szégyellni. A tanító ezeken az együttléteken nagyon őszinte, néha kedvesen vezet, ám néha szigorúan vágja el az elme játékait.

Egy biztos, minden egyes Létegyüttlét megváltoztathatja az életedet, ha hagyod.

Milyen változást hoz a Létegyüttlét a kérdezőkben?

A megszabadulás határtalan, ragyogó tere mindig és mindenhol korlátlanul nyitott és szeretetteli, feltétel nélkül elfogad és lágyan körülölel. A te részedről viszont elengedhetetlen a tűz, a lelkesültség, a nyitottság és a tiszta megértés, hogy mindezt felfedezhesd.

Addig, amíg nagyon erősen hiszel a mindennapi élet valódiságában, hiszel a testnek és a személyes tudatnak a fontosságában, azaz sorrendet állítasz fel, és összehasonlítasz, addig számodra igenis van jelentősége annak, hogy mit teszel az éltedben az első helyre és mit utána. Igenis számít, milyen módon élsz, milyen módon gondolkodsz. Ekkor még elengedhetetlen, hogy a megszabadulás vágyát tedd a rangsor elejére, ha tényleg ezt akarod!

A Létegyüttlét segít neked a tiszta megértésben, felfokozza benned a szent tüzet és az elszántságot, mely minden pillanatban önmagad igazságának felismerésére sarkall.

Magunam gondolatai a Létegyüttlét lényegéről

„A Létegyüttlét alkalmakon, direkt módon közeledünk valódi természetünkhöz, mindenféle féligazságot és kerülő utat mellőzve. Ami persze nem jelenti azt, hogy ez szentebb, áldottabb lenne, mint bármilyen más hétköznapi pillanat. A Létegyüttlét abban különleges, hogy semmilyen mellébeszélést nem enged meg, és kristálytisztán mutat a végső lényegedre." Magunam

Te is részese lehetsz!

A szabadságot keresők között valójában nincsenek kezdők és haladók. Ha valami mindig is ott rejlett benned, ha csak egyetlen felismerés hiányzik a teljességhez, és ha ilyen módon valójában nincsen utazás, amely ide vezetne, hogyan is lehetnél távol célodtól?

Éppen ezért a Létegyüttlét más, mint bármilyen tanfolyam, vagy kurzus. Ez a szabadság ünneplése csendes beszélgetésen, személyes tanításon keresztül. Olyan emberek együttléte, akik már nem kívül, de belül vélik felfedezni az életben rejlő legnagyobb célt: megtudni, kik is vagyunk valójában. Együttlét egy tanítóval, aki szabadságán keresztül megérinti szabadulni vágyó szívedet.

Létegyüttlét az Everness fesztiválon!

A Városi Jógi workshop sátorban július 4-én és 5-én, pénteken és szombaton este 19 órától nyilvános Létegyüttlétet tartunk, ahová bárki szabadon csatlakozhat. Ez a két alkalom egyedi, mert általában a Létegyüttlétekre csak szájhagyomány után lehet rátalálni. Most azonban szeretnénk kinyitni a sátor ajtaját, és szimbolikusan vendégül látni mindenkit, aki csak szeretné felismerni saját végtelen természetét.

Magunam tehát két este várja a keresőket, akik kérdezhetnek, üldögélhetnek és töltekezhetnek a szabadság tudatosságának semmihez sem fogható erőterében.

Téged is nagyon várunk! Ha hasonló belső céljaid vannak, és vágynál megtudni, ki is vagy, gyere el közénk. 

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021