Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Miért múlik el a szerelem?

Miért múlik el a szerelem?

"Tudományosan" levezethető, hogy miért múlik el a szerelem! A Szerelem istene Ámor. Ámor visszafelé Roma. Roma olaszosan ejtve Róm. Róm megfordítva Mór. Mór = Néger. Néger jobbról balra olvasva = Regen. Regen németül esőt jelent. Eső = Víz.
Tehát Szerelem = Víz , idővel elpárolog...

A legnagyobb szerelem is elmúlik idővel, mégis annyian vágynak a lángolásra.

Pedig a szörfösök is tudják, hogy a nagy hullámhegy után a nagy hullámvölgy jön.

A lángoló szerelem egy égő fahasábhoz hasonlítható, ami lángra lobbant mindent maga körül. Csak kívülről ég, aztán hamar elhamvad. Ha egy kapcsolat túlságosan a külsőségekre (érzéki vágyakra) épül, könnyen előfordulhat, hogy hamar elveszíti tüzét, amikor már elcsitul a testi vonzalom.

Szaknyelven csőlátásnak hívják a jelenséget, amikor az elvakult szerelmes mást szinte nem is érzékel a világból, csak vágyának tárgyát. Mint a bika az arénában, akinek a figyelmét csak a vörös posztó köti le.

Akárcsak az alkohol, a szerelem is megszépíti a másik felet. Vonzóbbá, kívánatosabbá teszi, amíg csak el nem jön a kijózanodás pillanata. Talán a cigarettadobozhoz hasonlóan az italosüvegeket is figyelmeztető jelzéssel kellene ellátni: „Vigyázat, randevún mértékkel fogyasszuk!”

Hosszú távon általában azok a kapcsolatok működnek jól, ahol szelídebbek ezek a hullámzások: nincsenek ugyan szédítő magasságokba felrepítő időszakok, de a zuhanás, a keserű kiábrándulás is elmarad. Például amikor évekik tartó barátságból vagy munkakapcsolatból lesz szerelem és van idő alaposan megismerni a másikat. Nem csak a „randiarcáról”.

Ha a partnerek lelkileg is vonzódnak egymáshoz, kölcsönös szeretetük kihat az őket körülvevő emberekre is. A szelíd lánggal égő gyertya is sokáig táplálja fényével a környezetét, melegsége belülről jön.

Akkor szokott még probléma adódni abból, hogyha valakinek az életébe berobban váratlanul a nagy szerelem, amikor már tartós párkapcsolatban él, esetleg családja van.

A családállítással ránézhetünk, hogy az új Nagy Ő valóban az igazi vagy csak képvisel, pótol valakit?

Kiderülhet, hogy a kliensnek maga a lángolás, a szenvedély a fontos, magába a szerelembe szerelmes és nem az új partnerbe. Vagy idealizál és egy tökéletes partnert képzel bele a másikba. Lehet, hogy a Nagy Ő a gyermekkorban meg nem kapott szülői szeretet pótolja. Ezeket a szerepeket pedig egy partner sem tudja betölteni hosszú távon.

Ha úgy érezzük, hogy elveszünk az érzelmek forgatagában, érdemes megoldást keresni. A döntés, a választás felelősségét senki sem veheti át tőlünk, de sok szakítás és válás megelőzhető, ha még időben levesszük a rózsaszínű szemüveget és szembesülünk a valósággal.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021