Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Te magad vagy a tökéletes megoldás

Te magad vagy a tökéletes megoldás

„Nem az a legnagyobb félelmünk, hogy esetleg alkalmatlanok lennénk... hanem az, hogy képességeink minden képzeletet felülmúlnak. Ragyogásunk, és nem a sötétségünk az, ami igazán megrémít bennünket." – hallhatjuk dr. Gilbert Renaud-tól Marianne Williamson gondolatát a Recall Healing® alaptréningen. Nem csak arról van szó, hogy minden erőforrás megvan bennünk ahhoz, hogy jelenlegi helyzetünkből a lehető legjobbat hozzuk ki, hanem arról, hogy az élethelyzet, amiben itt és most vagyunk, megannyi olyan problémánkra jelent megoldást, amikre talán már nem is emlékszünk. Nincs ez másképp a betegségeinkkel sem.

Az egészségtudatos gondolkodás forradalmát éljük, ma már általánosan elfogadott, hogy betegségeink hátterében lelki, érzelmi okokat keresünk. Megtettük az első, nagyon fontos lépést a szemléletváltás és egy tudatosabb életvitel felé, figyelmünket saját, belső világunkra irányítottuk. Elkezdtük megfigyelni az összefüggéseket gondolataink, érzelmeink, cselekedeteink és testi elváltozásaink között, elkezdtük kutatni, hogy vajon mit is üzenhetnek számunkra fizikai és lelki tüneteink. Keressük az okokat, egészen pontosan a hibát, hogy mi romolhatott el, mit rontottunk el, vajon mi lehet velünk a baj, a tudatalattink pedig számtalan választ ad a kérdésre, amivel önmagunkat igazolhatjuk: nem vagyunk elég jók.

A Recall Healing® alkalmazásakor teljesen másképp állunk a kérdéshez. Az első és legfontosabb, amit meg kell értenünk, hogy testünk reakciója nem csupán következménye, tükre a belső világunknak, hanem tökéletes megoldás korábbi, megoldatlan problémáinkra – biológiai értelemben. Kulcsfontosságú, hogy ezt megértsük, hiszen egészen addig, amíg ennek a felismerésnek nem vagyunk birtokában, azt hihetjük, hogy testünk szándékunkkal ellentétes módon viselkedik, amikor megbetegszik, pedig valójában megoldatlan és elfojtott problémáinkra keresi a megoldást a rendelkezésére álló eszközök (azaz tudatalattink és szerveink) segítségével. Ráadásul mindig a lehető legtökéletesebb megoldással áll elő.

Ha szeretnénk megérteni testünk működését, saját nyelvén, a biológia nyelvén kell kommunikálnunk vele. Bármennyire is tudatosak vagyunk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül létezésünk biológiai vonatkozását, amely évmilliárdos múltra tekint vissza. Miközben az emberi tudat folyamatosan fejlődni szeretne, lelkünk pedig kapcsolások által töltekezni a minket körülvevő világ szépségeivel, fizikai testünknek is megvan a maga funkciója, és ez nem más, mint pillanatról pillanatra biztosítani a túlélésünket. Az, hogy most itt ülsz és ezt a cikket olvasod, ékes bizonyítéka annak, hogy jól végzi a feladatát. Belegondoltál már abba, hogy annak a sok-sok szervnek és sejtnek a „munkáját" mekkora csoda összehangolni? Belegondoltál már abba, hogy minden egyes sejted érted van, érted működik?


Amikor megjelenik a testünkben egy számunkra kellemetlen tünet, többféleképpen reagálhatunk tudatosságunk tükrében. Okolhatjuk a külső körülményeket és az ellenséges kórokozókat, vagy pedig figyelmünket belső világunkra irányítva kereshetjük a választ a kérdésre, hogy mit csinálhatunk rosszul, mire figyelmeztet a testünk. A Recall Healing® megfordítja a kérdést és a választ. A feltárás során a tünetekre tekintünk megoldásként, és azt a „kérdést" keressük, amire talán már nem is emlékszünk (nem is emlékezhetünk), amire az adott tünet biológiai értelemben tökéletes válaszreakciót jelenthet.

 Tudattalan elménk folyamatosan összegzi az eddigi élettörténetünket, sőt, nem csupán a sajátunkat, hanem a felmenőinkét is. Amikor egy stresszhelyzet vissza-visszatér a család életében, testünk minden egyes sejtje azon kezd el munkálkodni, hogy megoldást találjon rá. Ez a folyamat, bár nem vagyunk rá tudatosak, minden pillanatban az agyunk irányításával történik: lelkünk az automatikus agy segítségével delegálja a megoldásra váró problémát az általa irányított szerveinknek. Belegondoltál már abba, hogy egy jól működő vállalatot és fizikai testünket egyaránt szervezetnek nevezzük a magyar nyelvben?

Egy jól működő szervezetben, amint felmerül egy probléma, a tulajdonos kiadja a feladatot a vezetésnek, akik kiválasztják a feladat elvégzésére leginkább alkalmas dolgozót vagy dolgozókat. Most képzelj el egy olyan elkötelezett szervezetet, ahol a tulajdonosnak (a léleknek) még csak kérnie sem kell, a vezetés (automatikus agy) a kérése nélkül is teszi a dolgát, megoldja a felmerülő problémákat a dolgozók (szerveink, sejtjeink) segítségével, ha úgy ítéli meg, hogy a tulajdonos egyedül nem boldogulna vele.

recall-healing-az-egeszseg-harmassaga

Képzeld el, hogy a testünk egy olyan csodálatos szervezet, ami pontosan így működik. Ha például valaki csípőficammal született, a Recall Healing® feltárás során arra keressük a választ, mire tökéletes megoldás a tünet – biológiai értelemben. Ez lehet egy nem tervezett, „véletlenül becsúszott" gyermek története, aki a feje tetejére állította egyik vagy mindkét szülő életét: ha az anya összeszorította volna a térdét, akkor a fogantatás nem történhetett volna meg. A fizikai deformitás tökéletes biológiai megoldás lett volna a szülők által megélt pszichológiai problémára.

Fontos, hogy tudatában legyünk: fizikai testünk sohasem arra reagál, amit tudatosan szeretnénk vagy sem, hiszen azzal magunk is elboldogulunk. Azokra a problémáinkra keres megoldást, amiket még mi sem tudunk, esetleg nem is merünk megfogalmazni, a tudatosság szintjére emelni, mert túlságosan is fájdalmas lenne szembesülni velük, valamint a hozzájuk kapcsolódó nemkívánatos érzelmeinkkel. Sérülne az önmagunkról kialakított képünk, ellenkezne a neveltetésünkkel, személyes meggyőződéseinkkel.

Amint megtagadjuk valódi lényünk árnyoldalát, testünk egy adott viselkedéssel, akár betegséggel reagál, és minden energiájával azon munkálkodik, hogy teljessé, egészségessé tegyen bennünket. Nem csupán visszatükrözi lelki folyamatainkat, hanem tökéletes biológiai megoldással áll elő korábbi elakadásaink megoldására. De vajon lehetünk-e „nem elég jók", ha testünk akkor is tökéletesen végzi a dolgát, amikor azt hisszük, valami elromlott bennünk, akár lelki, akár fizikai szinten? Itt az ideje, hogy egy új nézőpontból tekintsünk önmagunkra és a bennünk zajló lelki, fizikai folyamatokra, itt az ideje, hogy meglássuk magunkban valódi természetünket, ami talán még saját „nemjóságunknál" is jobban megrémít bennünket.

Dr. Gilbert Renaud a következő videóban betekintést ad az önismereti módszer alapjaiba, melyhez magyar feliratot illesztettünk - a CC gombra kattintva beállítható:

Írta: Vajai Márta, a Recall Healing® magyarországi képviseletének vezetője | www.recallhealing.hu

 

A szerző további cikkei

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021