Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

TI ÍRTÁTOK: A TUDATOSSÁGRÓL

TI ÍRTÁTOK: A TUDATOSSÁGRÓL

A Napi Elemózsia csapata közösségi cikkírásra hívta az érdeklődőket. Mi megkérdeztük, hogy mit jelent számotokra a tudatosság, ti pedig válaszoltatok. Lássuk. (A hozzászólásokat ABC sorrendben, változatlan formában, ám az esetleges helyesírási- és nyelvtani hibákat javítva tesszük közé, névvel és a feltüntetett aláírással.)

Agata Fehér: Tudatosság: A MOST-ban, a pillanatban, a jelenben lenni, élni, létezni - mert csak a jelen az, ami v a n. A múlt már nincs, a jövő még nincs. Tökéletes pillanatok összessége az élet.

Bárány Angéla: Meglátni azt, aki lát, megérezni azt, aki érez és megismerni azt, aki mind ezt gondolja.

Bettina Kovács: Amikor tisztában vagy a gondolataiddal, az érzéseiddel, tudsz élvezni és megbecsülni egy hétköznapi pillanatot. Amikor valami felbosszant, nem órákig mérgelődni, hanem felülemelkedni, és megvizsgálni a problémát. Mi váltotta ki, miért érzem tőle így magam, hogyan álljak hozzá másképp? Nem a másikat hibáztatni, megváltoztatni, hanem a saját gondolkodásunkat, tudatunkat alakítani, elismerni, ha hibáztunk, és kijavítani. Foglalkozni önmagaddal, minél több teret és időt hagyni magadnak, hogy csendben rájöjj: minden rendben van úgy, ahogy van.

Czakó Mihály: Tudni azt, hogy az vagy, amit gondolsz...

Edit Qeis: A tudatosság az eredendőség megélésére való törekvésünkben teljesedhet ki, itt a földi életben. 'Származtatásunk', küldetésünk tudatosítása, és ennek birtokában élni életünket, itt a fizikai síkon. Felismerése annak, láncszem részeként vagyunk jelen és jelenthetem azt a világnak, amit a világ jelent nekem! Mert a küldetésünk egy és ugyanaz! Számomra ez a tudatosság! U.i. Nincs Én meg te! Mi vagyunk, mint ahogy nincs fény sötétség nélkül, hideg meleg nélkül, ég föld nélkül és a hatalmas Univerzum "teremtő" nélkül!

Éva Szeverné: A tudatosság az jelenti, felismerem Isteni énemet, hogy Teremtő vagyok, halhatatlan lélek, és nem félek, hanem élek.

Gál Kriszti: A tudatosság a jelenre való kondicionálatlan éberség.

Győrfi Edina: Szabadság

József Jakab: Tudni megélni a pillanatot, derűsen kibillentség nélkül. Megérteni, hogy nem a mobiltarifád a fontos és nem a tv-ből kell megtudnod mi a szabadság. Elfogadni önmagad harmóniában a természettel valamint mások javára is cselekedni.

Kalo József: A teljes tudatosság az érzéseknek és a gondolatoknak vmi olyan összhangja, mikor (már-már) Istenként szemléljük a világot és mikor tapasztalunk vmit érzékszerveinkkel az a kellemes, otthonos, meleg, szerető érzés jár át, hogy ezt a pillanatot mi teremtettük minden látható és nem látható jelével együtt...

Kiss Hilda: A tudatos ember az, aki tudja, mit miért csinál. Aki előre átgondolja a cselekedetét. A tudatos ember a cselekedeteinél pár másodperccel előrébb jár a gondolataiban.

Kitti Budai: jelenlét, felelősségvállalás, figyelem, koncentrálás.

Krisztina Kemeny: Szerintem a tudatosság nem más, mint mindig a MOST-ban lenni, az adott pillanatban. Nem a jövőben vagy a múltban, hanem mindig a jelenben.

Laura Erdélyi: Tud atom, ha minden atomokból áll, akkor a te agyad a tudatod egyik része. Az adatok adat-ok (a Pythagoraszi filozófia szerint az egész világűr számokra bontható és ennek alapján a magyarok megírták a basic nyelvet, ami az 1-es és a 0-ák alapján az egész mesterséges intelligenciát létre hoztak (egy egész világot "internetet"), a te és te tehát mindenki között létre hozott valóság az internet- besz-él, besz-éd ami téged véd, ha ésszerűen beszélsz (b-eszed) és ha ésszel eszel (táplálkozol) akkor harmóniában kerülsz önmagaddal, harmónia test-lélek-szellem (3 az 1 ben a Szent Háromság... A kész= kéz+ész. Hiába van egy gondolatod, amit nem valósítasz meg, a gyakorlatban az mindig csak egy elmélet marad. (A nem átgondolt termékeket köznyelven gagyinak nevezzük :)

László Tibor Konkoly: Ha nincs más, csak a pillanat számodra, és ha ezeket a pillanatokat egymás után meg tudod élni. "lepkeszívek"

Marianna Fülöp: A tudatosság számomra azt jelenti, hogy mindig a jelenben élek, képes vagyok minden perc szépségét kiélvezni. Gondolataim teremtő erővel rendelkeznek, ezért csak olyan dolgokra irányítom őket, amelyekkel képes vagyok a fejlődésre. Csak olyan tevékenységekkel foglalkozom, amelyek örömet okoznak és szívesen végzek. A boldogságot választom, így kiegyensúlyozott, harmonikus személyiségemmel képes vagyok másokat is inspirálni, hiszen tudom, hogy ez a teremtő erő minden emberben benne rejlik. A tetteimért teljes mértékben vállalom a felelősséget, egészséges egóval, empátiával fordulok embertársaim felé.

Mária Könyves: Nem könnyű dolog a tudatosság, mert a tudatosságra rá kell nevelnünk önmagunkat, amihez arra van szükségünk, hogy ismerjük meg önmagunkat. Kisgyermekként öntudatlanul is tudatosan éltünk, mert önmagunkon keresztül éltük meg a világot, tudtuk, hogy mire és mennyire van szükségünk. Ezt azonban, sajnos, a nevelés és a környezet hatására felnőtt korunkra kisebb-nagyobb mértékben elfelejtjük. Tehát újra meg kell ismerkedni önmagunkkal, hogy aztán kitaláljuk, hogy miért is jöttünk erre a világra, és attól kezdve tudatosan arra kell, törekedjünk, hogy megvalósítsuk azt. Paula Grafi.

Mihály Tánczos: Mester, mi a tudatosság? Az, hogy jelen vagy. Jelen vagyok? Igen, ez az egyik fele. A másik, hogy ezáltal veszed a jelet. A világmindenség adását. Rajta vagy a jelen. Akkor egész életemet koncentrálva kell leélnem? Koncentrál az erdő, ha szél fúj a fák között? Apafi Mihály

No Nem: Az ész, értelem által vezérelt cselekvés. Csak semmi szubjektív.

Petra Katona: Ha a gondolataidat, kimondott és kimondatlan szavaidat, reakcióidat és cselekedeteidet képes vagy nem az ego-d által vezérelten szemlélni és elfogadni, elindultál a tudatosság útján. Talán a következő lépcsőfok, ha a belső hangod, a szívedben gyökerező ős-ösztön már nem elnyomható külső impulzusok és a félelmeid által. Kizárólag rajtad áll, hogy megengeded-e magadnak a pillanat szabadságát.

Rejtő Dávid: Tudatosságnak nevezzük azt az éber figyelmet, amit ennek a mondatnak az elolvasása után, és érzelmezése előtt élsz meg.

Slakta József: Szerintem tudatosan élni és cselekedni olyasmi, mint amikor figyelmesen végigkísérem a mozdulataimat (esetleg gondolatmenetemet) az ötlet megszületésétől a fizikai végrehajtásig. Pl. ha inni akarok egy pohár vizet, akkor a szomjúság érzet "felbukkanásától", a karom kinyújtásán keresztül a pohár felé, a pohár számhoz emelésén át a víz lenyeléséig minden közben felmerülő érzetet és részletet megfigyelni és tudatosítani magamban. Szerintem ez eléggé tudatos dolog. Kapkodás kizárva.

Tamás Járai: Szeretet, szerelem teljes megélése, szívvel való egységben univerzumi tudattal, cselekedeteidben mutató megnyilvánítása. Lényed teljes elfogadásával, karmád jeleinek felismerése. És ehhez vezető út segítése, embertársaidon. 412 hz (zenei Á hang) és 528 hz (a szíved es az univerzum) rezgés fontosságának megértése, használata. Bolygód gyönyörűségének védelme, imádata! A gondolat teremtő erejének önzetlen megosztása.

Timár Bea: Számomra a tudatosság a tudatalattim tisztaságából a felszínre érkező igaz-igazságot jelenti. Tehát azt, amit minden sejtem óhajt és kíván, amivel egy az egyben képes vagyok azonosulni, ami valójában emelni képes a rezgéseimen. És mindez a mélyemből érkezve, áthaladva a tudatomon válik a felszínen a megnyilvánulásaim által tudatossá. Úgyis mondhatnám, a valódi Énünk apró kis fénysugarának anyagi csillámpora a mindennapi cselekvéseinkben.

És végül, de nem utolsó sorban, kaptunk egy verset is:

Harmónia Kriszta 

Belső bölcsességem mutat utat
Megadja az irányokat.

Zajban int csendre
Ez nekem nincs ínyemre.

"Mértékkel tedd!"
-szól rám, és nevet,
Már megint nem tudtad elegedet?!

Érzelmek terén nehéz a lecke,
Jóság, bátorság, és szeretet.
De ez vajon megy valakinek?

Tanít-tanít, ha kell, ha nem.
S már megint fogom a fejem...
Mert azt mondja: hogy a szer-etet, a gyűl-ölet,
Honnan szedi ő ezeket?

Belső bölcsességem mutatsz utat?
Vagy rajtam csak nagyokat mulatsz?!

Egyszer,
egyszer eljutok oda,
Ahol áll most tudatosságom foka.

Mert a belső bölcsességem utat mutat.
És addig is megadja az irányokat.

Köszönjük, hogy megosztottátok velünk gondolataitokat!

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021