Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Szabadon. Városban.

Szabadon. Városban.

Mióta csak léteznek zajos települések, nyüzsgő városok, léteznek Városi Jógik is. Olyanok, akik hétköznapi életet élve kutatják önmaguk igazságát, s közben folyamatosan gyakorolják a türelmet, az együttérzést és a bölcsesség erényeit. Egyszerre olvadnak bele a nyüzsgésbe, és egyszerre árasztanak reményteljes fényt a mindennapokba. Városi Jógi mindenki, aki szeretné tudni, ki ő valójában, s eközben végig kíváncsi és nyitott marad az életre: családban, vagy egyedül, munkát vállalva vagy éppen vándorolva, de minden napját ezzel a kereséssel tölti.

Mi a Városi Jógi létmód?

A Városi Jógi létmód modern, hasznos módszereket és tiszta szemléletet ad egy mélyebb, őszintébb, az Igazságot kutató létezéshez. Több száz olyan keresőt vonzott már magához, akik érthető, kézzel fogható segítségre vágytak önfelszabadításuk megéléséhez. Két tanítója, Virág és Magunam örömteli, de következetes szellemi, energetikai és testi módszereket dolgozott ki modern jógik számára. Az általuk képviselt létmód átitatja a kereső egész látásmódját, hogy végre felszabadultan, önbizalommal és örömmel járjon utána: ki is ő valójában.

Bár a Városi Jógi létmód sokszínű, valójában mindig egy irányba mutat: hogyan tudod úgy élni a hétköznapi életedet, hogy közben mindvégig keresed a szívedben rejlő, régóta vágyott válaszokat. Mert igenis lehet mélyen, szépen, jelentőségteljesen élni, dolgozni, gyakorolni, szeretni.

A Városi Jógi létmód emlékeztet és megtanít arra, hogyan lehetsz teljes, harmonikus, szabad emberi lény anélkül, hogy elutasítanál bármit is félelemből. Megtanít szeretni és élvezni a pillanatot, tisztelni és elfogadni a testet, mandalaként látni a világot és benne másokat. De legfőképpen megtanít a benned rejlő szabadság létére, inspirál, hogy megtalálhasd azt minél előbb. Akár itt és most.

Milyen gyökerei vannak a városi jógiknak?

A jógi nemcsak attól jógi, hogy kutatja a benne lakó szabadságot, de attól is, hogy módszereit tekintve nem a kizárás és elkerülés vezeti. Nem dogmatikus, és legfőképpen nem kirekesztő. Úgy is mondhatnánk: a jógi azzal dolgozik, ami éppen van. Mindennel szembenéz, és kritika vagy idegenkedés nélkül megpróbálja a gyakorlása részévé tenni élete helyzeteit. A jógik több száz éves hagyománnyal rendelkeznek. Számtalan megvilágosodott mester adta már át a jógik szabad, friss szemléletét, és a mai Magyarországon ez a nagyszerű hagyomány most újraszületik.

Hogyan él egy városi jógi?

Családunk, barátaink, munkatársaink körében gyakorolni, meditálni, Jelenlétben időzni nem könnyű: olyan sok minden vonhatja el figyelmünket, hogy valódi éberségre, elkötelezettségre és tengernyi humorra van szükség. Amennyiben elsajátítjuk ezt a hozzáállást, rengeteg örömöt és mély megértést élhetünk meg nap, mint nap, anélkül, hogy egy magányos helyre vágyódnánk.

A Városi Jógi létmód egyik legragyogóbb felfedezése az lesz, hogy valójában milyen egyszerű önmagunk figyelése, felszabadítása, legyenek akármilyenek a körülmények.

Mindent használhatunk a szabadságra mutató gyakorlatként! Minden pillanat alkalmas arra, hogy felismerd valódi természeted!

A másik felfedezés az, hogy emberek, szeretett lények, nyüzsgő városi pillanatok között gyakorolva mélységes együttérzés ébred a szívben. Ez a fajta gyakorlás senkit sem zár ki, nem vákuumszerű, nem mesterkélt.

Ugyanakkor az is nyilvánvalóvá válik, mennyire nehéz zajban, mozgásban befelé figyelni: ez a városi jógi számára óriási kihívás, mert pillanatról pillanatra kell megerősítenie belső szándékát, nem szabad kibillennie, bármi is történjen. Humor és őszinteség a jógi két fegyvere, s a Megszabadulás vágya hozzá az üzemanyag.

Milyen átadásokkal, tanításokkal várunk?

A Városi Jógi kínálata örömtelien színes: éppúgy találhatsz benne tudatos mozgást, mint elmélyült szellemi meditációt, a nőies önfelszabadításról szóló kurzusokat, vagy a férfi belső útját megnyitó elvonulásokat.

Néhány Városi Jógi átadás:

• Városi Jógi elvonulások a városban
• Városi Jógi akciók hidakon, parkokban, utak mentén
• Dradag, a férfi belső útja
• Női Bölcsesség- női megszabadulás foglalkozások
• Létegyüttlét- ahol csak a megvilágosodás felé mutatunk
• Szívlényegiség elvonulások északon

A Városi Jógi létmód megvilágosodott látásmódot és módszereket ad ahhoz, hogy életed minden percében felismerhesd önmagad. Bármilyen helyzetben. Egyesíti a régi jógik szemléletét a mai kor emberének életformájával.

Megvilágosodás itt és most. Dogmák nélkül.

Janits-Szabó Virág

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021