Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Női Bölcsesség, a megvilágosodás feminin kapuja

Női Bölcsesség, a megvilágosodás feminin kapuja

Minden egyenrangúságra törekvő irányzat ellenére a megszabadulás nőies és férfias megközelítése között hatalmas a különbség. A női megvilágosodottak hagyománya töretlen: bár nem alakítanak ki diadalmas, fényes szellemi vonalakat, tanítványok ezrei sem tolonganak szoknyájuk mögött, a női guruk útmutatása itt van, most, a modern világban is, és helyet kér magának az önfelismerést keresők tudatában.

A nő útja önmagához holdszerű

Ahogyan minden lény, a nő is boldogságra vágyik, és ha ez a vágy az önfelismerést célozza meg, akkor a nőből kereső lesz. Olyan ember, aki mindennél jobban szeretné megtudni, ki is ő valójában.

Míg a férfi útja fényes, megértésekkel és belátásokkal teli, addig a nő belső útja holdszerűen láthatatlan. A hold ösvénye nehezen észlelhető, csak ritkán mutatkozik meg teljesen, s bár fényét a naptól kapja, ha ezüstös energiája megnyilvánul, mindenre hatással van. Ilyen a női kereső, a női jógi, akit jógininek hívnak: csöndes rejtekúton, megérzéseken, elhivatottságon, álmokon és csöndességen keresztül közelít a szívéhez. Amikor pedig a válasz közelébe ér, már annyira tele van szeretettel, békével, nyugalommal, hogy le tud mondani a válaszról. Ekkor felszabadul minden félelem, és már nem egy nő, hanem egy érző lény ismeri fel önmagát végtelen szabadságként.

Női Bölcsesség, a nem tanulható tudás

Van egy régi mondás, miszerint a férfi szárnya az együttérzés, a nőt a bölcsesség vezérli inkább. De milyen az a bölcsesség, amely még a válaszokról is lemond, ha szükséges?

Ez a bölcsesség intuitív, nem tanulható, nem fejleszthető. Eredendően lakik bennünk, és utat mutat akkor, amikor a hétköznapi elme kikapcsol. Olyan döntéseket hoz, amiket soha nem mernénk egóból előengedni, olyan lemondásokra vagy éppen felvállalásokra késztet, amelyeket személyiségünknek nincs ereje megtenni. Ez a magától keletkező, eredendő bölcsesség nem egyszerűen tudás! Inkább egyfajta belső guru, aki csöndesen kivárja, hogy figyeljünk rá, és ha végre odafordulunk hozzá, elképesztő erővel sodor a női megszabadulás felé.

Mik a nők nehézségei és fegyverei a belső ösvényen?

A megvilágosodás belső útján a férfi sok megértésre tesz szert: szó szerint belátja, majd elengedi az elme játszmáit. A női kereső ehhez képest tele van érzelmekkel, ragaszkodásokkal. Megérzései és odaadása vezérlik, valamint a természetes kötődése a mélységhez: saját bölcsességéhez.

A férfit segítik képességei, amelyek az önfelismerés során egyre élénkebben megnyilvánulnak. A nő inkább egyre lazább, egyre csöndesebb, békéje átjárja egész lényét. Beleolvad a természetbe, a gyakorlatokba, a mesterébe, és gondolatok sokasága helyett egyre gyakrabban hallgat pusztán a szívére. Ez a nyitott, rugalmas szemlélet maga az elengedés, amely nélkül nincs áttörés. Ha a nő ebben az egyben kitartó, következetes és őszinte, a benne lakozó szabadság előbb vagy utóbb megmutatkozik, és ébredése elsodorja a hétköznapi világ függéseit.

Milyen a női mester?

A női mesterek meghökkentően nőiesek, nem feltétlenül kívül, de hozzáállásukban mindenképp. Felismerték a nőies önfelszabadítás lehetőségét, és fel is vállalták azt. S hogy miként nyilvánul meg a megvilágosodás egy női tanítón keresztül? Meghitten, felkavaróan, sokszor szigorúan, de mindig tele a létezés szeretetével. A női mester gyakran családban él, és gyermekei a fején ugrálnak, unokái körülötte nyüzsögnek. Spontán, meghökkentő jelenség, aki egyformán inspirálja a női és a férfi tanítványt. Olyan fűszer, amely igazán izgalmassá varázsolja az önfelismerés kutatását.

Női Bölcsesség foglalkozások a városi jógikkal

A Női Bölcsesség hagyományt Virág formálta modern módszerré. Rengeteg szellemi, tudati felismerést oszt meg a nőkkel. Gyakorlatias foglalkozásokon havonta megújuló, istennői témákon keresztül adja át ezt a tudást. Kedvenc üzenete: minden kislány istennőnek születik, és ennek megélése közvetlen kapu a valódi önfelismerésre. A megszabadulás feminin módja minden nő számára elérhető.

Önfelismerés nőknek, nőtől, nőiesen. Ez a Női Bölcsesség maga!

Virág és Magunam, a Városi Jógi alkotói és tanítói

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021