Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Lélektanács sorozat: Afrodité – A belülről fakadó nőiesség

Lélektanács sorozat:  Afrodité – A belülről fakadó nőiesség

A 21. század elején egyre gyakrabban tehetjük fel magunknak a kérdést: manapság hogyan éljük meg a (saját) nőiségünket? Milyen külső és belső gátak, sztereotípiák, tanult viselkedésminták és félelmek nehezítik meg, vagy netán akadályozzák meg, hogy kiteljesítsük női oldalunkat, és közelebb kerüljünk a bennünk rejlő erőforrásokhoz?

„A külső szépség megragadja a figyelmet, viszont a belső szépség magával ragadja a szívet" /Lélektanács/

Mindezen kétségekre a legegyszerűbb válasz: a nőiesség minden nőben ott lapul, és elő lehet varázsolni!

Pszichológusként számtalan olyan nővel találkoztam, akik sok-sok – általuk megoldhatatlannak ítélt – problémával küzdöttek. Amikor kezdtük közösen feltárni a probléma gyökerét, mindig eljutottunk oda, hogy valójában nincs is probléma, csak problématudat. A kialakult nehéz helyzet oka, hogy nincs felszínen az az erő, azok az energiák, amik ezt átváltoztatnák. De egy kis energiaráfordítással megtalálhatjuk azt a boldogságot és bölcsességet, amivel mindig is rendelkeztünk. Mindezt korábban elfedte egy olyan fátyol, ami a szocializáció során ránk hullott. Ennek a fátyolnak a levételéhez szeretnék Neked – ha elfogadod – segítő kezet nyújtani.

Az ősi időkben a nő tisztában volt saját erejével. Tudatosan teremtő volt – intuitívan és teljes mértékben szívből élt.

De az elmúlt évszázadokban a női energia a háttérbe szorult azért, hogy a patriarchális szemlélet, így a férfienergia előtérbe kerülhessen. Ennek eredményeként kialakult az identitászavaros, önbizalomhiányos, magát leértékelő, félelmekkel teli, folyton gondolkodó 'agyaló' nő, aki nem tud megfelelő módon helytállni dolgozó nőként, családanyaként és szerető feleségként egyszerre. Ez a nő már nem képes megteremteni a családi harmóniát; képtelen istennőként támasza lenni a férfi teremtő energiájának; a szexualitás és az intimitás alig vagy nincs is jelen az életében; és nem marad elegendő ideje a gyereknevelésre. Később a lánygyermek is ezt a tanult mintát viszi tovább, így a rossz berögződések tovább fennmaradnak.

A dimenzióváltás, és ennek megfelelően a női energiák előtérbe kerülése ellenére a társadalom még mindig szándékosan torz képet nyújt a női energiákról és a nőiesség milyenségéről. Nem cél, hogy a nő tudatára ébredjen, és istennőként, intuitívan, szívből létezzen. Ennek köszönhetően sok nőtársunk nincs igazán tisztában azzal, mit is jelent valójában nőnek lenni, birtokolni és tudatosan használni azt az elképesztő energiát, ami a gyengébb nemben szunnyad.

Sok nő lelkében azért is alszik saját nőiessége, mert fél a kudarcoktól, megfelelésre és szeretetre vágyik. De az a nő, aki ráébred ennek a forrására, az képes erőt meríteni belőle, és az életet boldogan 'végigtáncolja'.

„Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat."
/Richard Wagner/

Hogyan fejleszthetjük ki magunkban ezt a bennünk lévő, lappangó nőiességet?

A nőiesség felébresztésének első lépése, hogy megvizsgáljuk, hogyan működtünk eddig. Fel kell tennünk magunknak azt a kérdést, hogy továbbra is így szeretnénk élni, vagy elkezdünk változtatni, változni! Amint a változás mellett döntünk, hihetetlen folyamatokon megyünk keresztül napról napra.

A következő lépesek egy mély önismereten és a tudatos gondolkodáson keresztül vezetnek: az önmagunk elfogadása; az önszeretet mint tudatállapot megtanulása; a tanult viselkedésmintáink, vágyaink, félelmeink, akaratunk elengedése; a pozitív önértékelés és testkép kialakítása; az önbizalom növelése; a szexuális energiák felébresztése; az életörömök maximális megélése; ezáltal pedig a környezet felé kiáradó elfogadás és szeretet állandósulása.

Ha kitágítod a tudatodat, és nyitottá válsz, akkor saját nőiességed felébresztéséhez segítőket sodor eléd az élet.

Ha mindezeken dolgozunk, akkor egy új nő bontakozik ki belőlünk, aki már megtapasztalhatja az egységesség érzését, hiszen megélheti nőisségének fizikai, lelki-érzelmi, szellemi és spirituális részeit külön-külön és a maga teljességében egyaránt.

Aki képessé válik az elfogadásra, harmóniát teremt önmagában, a családjában és a kapcsolataiban – békét és egységet létrehozva a békétlen és szétesett, ego irányította világban.

Ennek a NŐ-nek az ébredése alapvető és kulcsfontosságú világunk további alakulásában.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021