Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Deutérium csökkentett víz

Deutérium csökkentett víz

Fotó: bonfirehealth.com

A közelmúltban végzett vizsgálatok eredményei szerint a csökkentett deutérium tartalmú víz folyamatos fogyasztása fokozza a szervezet ellenálló képességét, lassítja a kísérleti emlősállatok öregedési folyamatait.

A deutérium megvonás kutatása során Dr. Somlyai Gábor magyar biológus kutatásai arra irányultak, mi történik, ha a szervezetben lecsökkenti a deutériumot. A daganatos szervezetben ez a daganatsejtek pusztulásához vezetett úgy, hogy az egészséges sejtek nem károsodtak.

Egy, a sejtekben jelen lévő, eddig ismeretlen szubmolekuláris szabályozási rendszert (SMRS) fedezetek fel. Ennek jelentőségét a daganatgyógyászat vonatkozásában az adja, hogy a kísérletek megmutatták: a deutérium megvonással befolyásolni lehet a daganatos sejtek anyagcseréjét, szabályozási rendszerét, ami a daganatos sejtek pusztulását eredményezi.

A deutérium-megvonás alkalmazása széles körű lehetőséget kínál a jelenleg rendelkezésre álló onkológiai terápiák hatékonyságának növelésére. A fejlesztés eredményeképpen innovatív új gyógyszerek és fogyasztói termékek állhatnak rendelkezésre a rákbetegség kezelésére és megelőzésére.

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a deutérium-megvonás alkalmazása más hatásterületeken – például a cukorbetegség gyógyításában – is ígéretes új lehetőségeket nyithat.

A vizsgálatok eredményei szerint a csökkentett deutérium tartalmú víz folyamatos fogyasztása fokozza a szervezet ellenálló képességét, lassítja a kísérleti emlősállatok öregedési folyamatait. Űrkutatással foglalkozó hivatalos orosz szaklapokban a csökkentett deutérium tartalmú víz alkalmazását javasolják a hosszú űrutazások során, hogy csökkentsék a daganatos betegségek kialakulásának veszélyét.

Az állatgyógyászatban szerencsére már alkalmazzák a módszert, még ha nem is széles körben.

Dr. Szabó Mariann magán-állatorvos így beszél erről: 1999-ben került forgalomba. Vetera-DDW-25 A.U.V. néven a csökkentett deutérium tartalmú állatgyógyszer. Azóta gyógyítom ezzel az eljárással daganatos betegeimet. Sok- sok év tapasztalata igazolja létjogosultságát a daganatterápia területén. Betegeim zömét operálhatatlan végbél, tüdő, húgyhólyag hasnyálmirigy, máj-tumoros kutyusok, cicák, néha papagájok, kisrágcsálók teszik ki. A rosszindulatú tumoros esetek igen nagy százalékában sikerült (60-80%) stagnálást, vagy a tumor teljes pusztulását elérni.  A deutérium-szint csökkentése a szervezetben az egészséges sejteket nem károsítja. Mellékhatása nincsen, bármilyen egyéb kezelés mellett alkalmazható. Kisebb méretű emlő-tumoroknál a műtét elkerülhető az alkalmazásával, a nagyobbaknál előzetes kezeléssel igen korrektül körülhatárolttá válik az eltávolítandó tumor. Leucozis fertőzöttség által beteg cicáknál több esetben sikerült elérni évekig tartó szerológiai negativitást. Általánosan az eljárás még egy méregtelenítési funkciót is ellát, mivel a sejtek energetikai rendszerébe lép be, így sok esetben nő a kezelt kedvencek vitalitása is.

A kutatásban, fejlesztésben sok helyen a fentiek ellenére teljesen elutasítóak. Az egyik hallgató szeretett volna ebből a témából diplomamunkát írni, de a tanszékvezető egyértelműen megtiltotta. Másik alkalommal a sebészeti tanszéken egy másik hallgató írhatott ebből a témából dolgozatot. Szerintem előbb lesz népszerű ez az eljárás külföldön, mint itthon, mert 2 éve egy kutató elvitt magával Münchenbe, hogy egy gyógyszerek törzskönyveztetésével foglalkozó cég vezérigazgatójával ismertessem az eredményeimet. Érdekes módon fél óra alatt felmérte a jelentőségét, és vállalta, hogy a cég nemzetközi engedélyeztetési folyamatot koordinálja, a közben kifejlesztett injekciós változatnak is. Nagyon komoly pénzekre lenne ehhez szükség. Ezt a kutatónak kell saját magának megteremteni. És persze ez mellett keményen, de egyre több eredménnyel küzd a humán elismertetésért.

Szót kell ejteni arról, hogy több olyan információ kering az interneten ebben a témában, ami szakmailag nem állja meg a helyét.

A készítmények neve után szereplő szám azt jelenti, hogy 1 millió vízmolekulában hány db deutériumos van. A csapvízben 1 millióból 150 db deutériumot tartalmazó vízmolekula van. Ehhez képest van egyre csökkentve a deutérium tartalma a készítményeknek. Az állatgyógyszerben van a legkevesebb deutérium, mert az állatokkal nem lehet megbeszélni, hogy két óránként iszogassanak szorgosan egy-egy pohárkával. Nekik általában 2 részletre osztva adjuk a napi adagot, így azonos hatást lehet elérni, mint embereknél.

A víz forgalmazásban van emberi fogyasztásra is, de sajnos kevesen ismerik, pedig sokak számára időben alkalmazva életmentő is lehetne.

Jó lenne, ha nagyobb közismertséget kaphatna itthon ez az eljárás, mert ezzel együtt, ha jobban megismerik az eljárást, az érintettek részéről az igény is felmerül, akkor talán a nagyobb ismertséggel együtt szélesebb körű támogatásra is talál. Ezzel együtt pedig megérkezhet az elismerés, a támogatást, netán a további fejlesztés szponzorokra is találhat.

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021