Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Egymilliárd nő ébredése

Egymilliárd nő ébredése

Fotó: pinoypopbiz.com

Február 14-én nők, férfiak, gyerekek, tanárok és tanítványok, írók, hírességek, aktivisták, családanyák gyűlnek össze világszerte, hogy a ’One billion rising’ - „Egymilliárd nő ébredése” címet viselő kampány keretein belül adjanak hangot együttérzésüknek, és demonstráljanak azokért a nőkért, akik erőszak áldozataivá válnak nap, mint nap.

Az Eve Ensler, a ’Vagina-monológok’ szerzője által útjára indított mozgalom arra szólít fel minden nőt, hogy fogjunk össze, álljunk ki, és táncoljunk együtt azokért, akiket bántalmaznak; ezzel is felhívva a figyelmet a több millió nőt és kiskorút érintő problémára. A 182 országban megrendezésre kerülő eseményt „feminista cunami”-ként is emlegetik, hiszen az összefogás sosem látott méreteket ölt. A flashmob-ok febuár 14-én, a ’V-Nap’-on kerülnek megrendezésre, mely ’98 óta a nők ellen elkövetett erőszak elleni harc szimbolikus napja.

Csütörtökön az egész világ, így Magyarország is táncol. Országszerte több helyen is tudtok csatlakozni a flasmob-hoz, Budapesten, Gödöllő, Veszprémben, Pécsett, Edelényben és Zalaszentgróton. A táncok előtt a szervezők előzetes próbákat tartanak, melyről további információt a ’One Billion Rising Budapest’ facebook oldalán találhattok.

 

A Napi Elemózsia csapata ezúton fejezi ki együttérzését azon nők és kiskorú lányok és szeretteik felé, akik bármilyen erőszakos cselekmény áldozataivá váltak, és kérünk mindenkit; aki megteheti, vegyen részt az eseményen. Akinek erre valamilyen oknál fogva nincs lehetősége, az táncolhat bárhol: irodában, ebédszünetben, iskolában, menzán, buszmegállóban, edzőteremben, bárhol. A táncról készítsetek videót, és küldjétek el a ’One Billion Rising Budapest’ facebook oldalára.

Link:

http://www.facebook.com/OneBillionRisingBudapest

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021