Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Kvantum realitás – A határtalan lehetőség mindenben

Kvantum realitás – A határtalan lehetőség mindenben

Nobel díjas fizikusok kétségkívül bizonyították, hogy a fizikai világ egy nagy energiatenger, mely miliszekundumok leforgása alatt felvillan és kialszik, újra meg újra. Semmi sem szilárd. Ez a kvantumfizika világa. A tudósok bebizonyították, hogy a gondolatok azok, melyek alkotják és ugyanakkor össze is tartják ezt az állandóan változó energiamezőt azon „tárgyakként", amit mi látunk.

És hogy miért látunk egy villogó energiatömb helyett egy embert?

Gondolj egy filmtekercsre.

Egy film 24 másodperc per szekundumú képkockák gyűjteménye. Minden képkocka után szünet következik, viszont a villámgyors sebességnek köszönhetően, amely alatt a képkockák váltják egymást, a szemünk azt hiszi, hogy egy folyamatos és mozgó képet lát.

A TV cső egy egyszerű cső, melynek képernyőjét rengeteg elektron egy bizonyos formában „üti", megteremtve ezáltal a forma és mozgás illúzióját.

Gondolj a televízióra.

Tulajdonképpen minden tárgy ugyanígy működik, ugyanebben a formában létezik. Van öt fizikai érzékszerved (látás, hallás, érintés, szaglás és ízlelés).

Minden egyes érzékelésnek van egy meghatározott spektruma (pl. egy kutya más frekvenciájú hangokat hall, mint te; a kígyó más spektrumú fényt lát, mint te és így tovább).

Más szavakkal: az energiatenger, melyet az érzékszerveiden keresztül látsz és tapasztalsz egy bizonyos korlátozott szempontból van szemlélve, és ennek megfelelően alkotod meg a képeket. Ez se nem teljes, se nem pontos. Ez csak egy értelmezés.

Minden értelmezésünk arra a „belső térképre" alapszik, amink van, és nem a valódi igazságra. A „térképünk" a saját életünk alatt összegyűjtött tapasztalatainak az eredménye.

A gondolataink ehhez a láthatatlan energiához kapcsolódnak és meghatározzák, mit is alkot ez az energia. A gondolataid szó szerint részecskéről részecskére változtatják meg az univerzumot, hogy megteremtsék a te saját fizikai életedet.

Nézz csak szét magad körül.

Amit a fizikai világunkban magad körül látsz, az mind ötletként indult, egy ötletként, amely azáltal nőtt, hogy elképzelték és továbbadták, mindaddig, míg szép lassan, lépésről lépésre fizikai tárggyá nem nőtte ki magát.

Szó szerint azzá válsz, amire a legtöbbet gondolsz.

Az életed azzá válik, amit elképzeltél, és amiben leginkább hittél.

A világ szó szerint a tükröd, melyen keresztül (a fizikai síkon) megtapasztalod mindazt, amit igaznak vélsz... és egészen addig tapasztalod ugyanezt, ameddig mást nem hiszel.

A kvantum fizika megmutatja nekünk, hogy a világ nem olyan szilárd és állandó, mint ahogy mi azt gondoljuk, hanem egy nagyon is változó hely, mely a saját és kollektív gondolatok segítségével épül folyamatosan.

Amit mi igaznak hiszünk, az tulajdonképpen egy illúzió, majdnem, mint egy bűvésztrükk.

Szerencsére az illúzióról elkezdett lehullni a lepel, és arról is, hogy hogyan változtathatunk rajta.

Miből áll a tested?

Kilenc rendszer alkotja az emberi testet, beleértve a keringési-, az emésztő-, az endokrin-, az izom-, az ideg-, a reproduktív-, a légző-, a csont- és a húgyúti rendszer.
Mi alkotja mindezt?
Szövetek és szervek.
Miből állnak a szövetek és a szervek?
Sejtekből.
Miből állnak a sejtek?
Molekulákból.
Mi alkotja a molekulákat?
Atomok.
Miből épül fel az atom?
Szubatomi részecskékből.
Miből állnak ezek a részecskék?
Energiából!

Mindannyian tiszta energia-fények, energia-gömbök vagyunk a lehető legszebb és legintelligensebb konfigurációban. Energia, mely a felszín alatt folyamatosan változik és az egészet te irányítod a gondolataiddal.

Mindannyian nagy, csillagszerű és erős Emberi Lények vagyunk.

Ha megfigyelhetnéd magad egy erős elektron-mikroszkóp alatt, és egyéb kísérleteket végezhetnél el magadon, láthatnád, hogy egy elektronokból, neuronokból, protonokból és egyéb részecskékből álló, folyamatosan változó energiatömb vagy.

És körülötted minden más, ugyanígy. A kvantum fizika elmondja, hogy tulajdonképpen egy tárgy észlelésének folyamata az, aminek köszönhetően a tárgy ott és úgy van, ahogy mi észleljük.

A tárgy nem létezik önállóan, a megfigyelő nélkül! Amint látod, a megfigyelésed, a figyelmed valami iránt, és a szándékod alkotja meg tulajdonképpen a tárgyat.

Ez tudományos és igazolt.

A világod lélekből, elméből és testből áll.

Mindháromnak (lélek, elme, test) van egy egyedi funkciója, amely nincs kapcsolatban a másikkal. Amit a szemeddel látsz és a testeddel érzékelsz az a fizikai világ, amit mi Testnek nevezhetünk. A Test egy okozat, ami az okból alakult ki.

Ez az ok a Gondolat.

A Test nem tud teremteni. Csak tapasztani tud és tapasztalható lehet – ez az ő egyedi funkciója.

A Gondolat nem tud tapasztalni – csak kitalálni, alkotni és értelmezni tud. Szüksége van egy viszonylagos világra (a fizikai világra, Test) hogy tapasztalni tudjon.

A Lélek a Minden, ami Életet ad a Gondolatnak és Testnek.

A Testnek nincs hatalmában a teremtés, annak ellenére, hogy ezt az illúziót kelti. Ez az illúzió az oka a sok frusztrációnak. A Test egyszerűen csak egy okozat, aminek nincs ereje okozni vagy alkotni.

A kulcsa ennek az egész információnak az, hogy megtanuld másképp látni az univerzumot, mint ahogy eddig tetted, és hogy megtudd teremteni mindazt, amire igazán vágysz.

Forrás: wakingtimes.com
Fordítás: Szabó Réka

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021