Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Lélegzetelállító fotók

Lélegzetelállító fotók

Fotó: National Geographic

A National Geographic 2012-es fotópályázatának nyertes fényképei, melyeket 22.000 alkotás közül választottak ki.

natgeo1

A Fődíj és a Természet kategória nyertese : Ashley Vincent / Busaba c. képével

A tigris neve Busaba, az indonéz nőstény tigris, akinek a Khao Kheow Open Állatkert ad otthont Thaiföldön. Már korábban is készítettem róla képeket, de egyre bonyolultabbá vált egy olyan képpel előrukkolnom, amely különbözik a többitől. Muszáj volt még körültekintőbben megfigyelnem őt a látogatásaim során egy viselkedésbeli mozzanat megörökítéséhez. A lehetőség végül akkor jelent meg, amikor Busaba épp fürdőzött majd megrázta a bundáját, hogy így szárítsa meg testét. Teljes alázattal szólva, a Földanya rámmosolygott aznap!

 

natgeo2

A Természet kategória különdíjasa: Eric Guth

Gleccserjég a parton-  a Breiðamerkurjökull nevű gleccser hasadása után Izland keleti partján. Késő nyári fényben készült felvétel, amely 4perces expozícióval készült, mialatt a fotós megvilágította a talajt.

 

natgeo3

Az Emberek kategória Különdíjasa : Ulrich Lambert

Gólyalábas horgászat- ezzel a halászati technikával csak Sri Lankán találkozhatunk. A halászok egy keresztfán ülnek (petta), ami egy függőleges rúdhoz van rögzítve. Mindez bele van ágyazva egy korallzátonyba. Ez a hosszú expozíció mutatja, mennyi instabil a pozíciójuk.

 

natgeo4

A Természet kategória különdíjasa: Fransisca Harlijanto

Több ezer hal vett körbe, akik szinkronban mozogtak, mert vadásztak. Hihetetlenül csodálatos élmény volt.

 

natgeo5

A Helyek kategória győztese : Nenad Saljic

A Matterhorn csúcs 4478m, teli Hold idején.

 

natgeo6

Olvasók Kedvence az Emberek kategóriában : Kai-Otto Melau

Ez a túravonal, a híres felfedező Roald Amundsen nyomdokain keresztül viszi a versenyzőket a Hardangervidda fennsíkhoz, Norvégiában. Ez a 100km hosszú fennsík pontosan az az útvonal, amelyet akkoriban Amundsen használt a déli sarkköri expedíciójának felkészüéseként. A felfedező azonban napjainkban is használják e helyszín. Viszont a híres Amundsen nem tudta átszelni ezt a fennsíkot, mert a rossz időjárási viszonyok miatt vissza kellett fordulnia. Állítólag így nyilatkozott később erről: „a Hardangervidda közel olyan veszélyesnek bizonyult, mint meghódítani a Déli sarkot. A képen látható csoport tréningútvonalnak használja a fennsíkot, felkészülésként Grönland átszelésére.

 

natgeo7

Az Emberek kategória nyertese: Micah Albert

Dandora, Kenya- A nap végén a nők pásztáznak a szemétdombon.

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021