Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Mitől különleges a magyar nyelv?

Mitől különleges a magyar nyelv?

Párizs. A francia Sorbonne egyetem kutatást folytatott arról, hogy melyik nyelv őrzött meg legtöbbet az ősműveltség elemeiből, az ős-etimonokból, alapszavakból. Mi lett az eredmény?

A mai angol nyelv 4 % etimont, a latin 5 %-ot, a héber 5 %-ot, a csendes-óceáni nyelvek 7 %-ot, az indiai mundakhol 9 %-ot, a tibeti szanszkrit 12 %-ot, az őstörök, türkmén 26 %-ot, a mai magyar nyelv 68 % ős-etimont tartalmaz! A magyar nyelv hordozza a legtöbb ősgyököt, a világ összes nyelve közül!

Budapest. Rengeteg, rengeteg csoda van a magyarban. A magyar nyelvet nemcsak ízlelgetni, bontogatni és vizsgálni érdemes – többet rejt, mint örök, elmés játék-gyönyörűséget. Mélylélektani felfedezések gazdag táptalaja és mindennapi boldogulásunk iránytűjeként is örömmel szolgál! A 2013-ban megjelent magyar nyelvű lélektérkép, a Megértés Táblázata és „A Magyarázat" című könyv a magyar nyelvből kiindulva összeállította és megfejtette az emberi lélek működési rendjét. Szerelem, védelem, kegyelem, félelem és gyötrelem, vonzalom, szorgalom, fájdalom és vigalom: több mint 80 elem és alom végű magyar szó hiánytalanul visszaadja azt, hogy mi van bennünk – ha tudunk róla, és akkor is, ha nem tudunk. A Megértés Táblázata elindult, már sok-sok magyar ember életét gazdagítja - a magyar nyelv rég elásott kincsei már tudatosan ékesítik gondolkodásunkat és beszédünket.

London. Ahogyan az angol nyelvész és irodalmár, Sir John Bowring „Poetry of Magyar" című verseskötetének előszavából kiderül: „A magyar nyelv messze magasan áll, magában. Egészen sajátos módon fejlődött, és szerkezetének kialakulása olyan időkre nyúlik vissza, amikor a legtöbb európai nyelv még nem is létezett. Önmagában, következetesen és szilárdan fejlődött nyelv, amelyben logika van, sőt matézis, erő, a hangzatok minden hajlékonyságával és alakíthatóságával. E nyelv a nemzeti önállóság, a szellemi függetlenség legrégibb és legfényesebb emléke... A magyar nyelv eredetisége még ennél is csodálatosabb tünemény! Aki megfejti, isteni titkot boncolgat, annak is az első tételét."

Készen vagyunk a megfejtésre?

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021