Alább olvashatod az alapító szavait:

Üdvözöllek!

Lelkileg művelődő korszakom 2011 környékén kezdődött, amikor készítettem az oldal nevével azonos csoportot, és évekig programokat szerveztem. 2017-ben kezdtem rendezőasszisztenskedni nagy filmes produkciókban. A nagy hajtás után jött persze a járvány és a nagy megállás is evvel 😞

Aztán 2020 júniusában stroke-ot kaptam, és majdnem teljesen lebénultam (mindezt a járvány tetőfokán)…

Majdnem mindent elvett tőlem az Élet, ami anyagi…

Bár nem hangzik túl jól, de tudod: legalább túléltem 😉

Azóta elteltek évek, megjártam a kórházakat, és itthon rehabilitálódom gőzerővel. Testileg már sokkal jobb a helyzet, de ami a legfontosabb, hogy lelkileg a lehető legjobban vagyok! Fél kézzel ugyan még, de fordítok, szerkesztek, írok. Bár nem tudok rohangálni jobbra-balra (még kerekesszékben vagyok és még tanulok újra járni), megteszem, amit meg tudok!

Szeretném feltétel nélkül adni azokat a tartalmakat, amik segítettek engem óriási felismerésekhez, nagyobb önismerethez és tudatossághoz.

Attól nem változik semmi, ha szembeszegülünk a létező valósággal. Ha változást akarunk, építsünk új modellt, amely feleslegessé teszi az előzőt!

Az ezen az oldalon található tartalmakkal szeretnénk a segítségedre lenni az önismereti úton, hiszen nekünk is nagyon kellettek ezek az anyagok…

Ezt egyik ismerősöm Iván írása alapján írtam:

Lehet, hogy csak azért, mert nap mint nap foglalkozom a témával, de egyre több embertől hallom, és könyvben, weblapokon olvasom azt, hogy a tudatosság a legfontosabb. De mégis mit jelent ez a szó?

A tudatosság számomra azt jelenti, hogy képes vagyok önmagamra, egy adott helyzetre kívülről – vagy felülről – rátekinteni és meg tudom állapítani azt, hogy “ez van”. El tudom fogadni azt a helyzetet és végeredményt, ami a múltbéli gondolatok, cselekedetek következménye a jelenben. Nem tiltakozom ellenük és nem ítélkezem felettük, mert tudom, hogy egy bizonyos elmeműködésből fakadó cselekvés hozta létre azt, ami MOST van.

Vagyis a múlt következményeként bekövetkezett jelen pillanat “olyan, amilyen”. Olyan, amilyenné tettük, közösen, vagy tettem én… Ez a pozitív(!) és negatív végeredményre egyaránt igaz és azért írtam, hogy az élet is hozhat ilyen „lehetőséget” az életünkbe, mert úgy gondolom ezek a sorsszerű beavatkozások helyreterelhetnek és adhatnak egy újabb lehetőséget!

 Ha az ember ezt megtanulja és képes a jelen pillanatra objektíven (mint egy tárgyra) ránézni, akkor se a világra, se önmagára nem haragszik azért, ha nem tetszik a végeredmény…

Amit érzel és tapasztalsz az van és a saját életedben Te vagy érte a felelős! Átéled, átjár az öröm, a fájdalom, a bánat stb. energiája és megéled a jelen pillanatot mindennel, ami benne van. Amikor meditálsz, akkor is ez történik. Jelen vagy (=leállítod a folyamatosan múltba és jövőbe tekintő elmédet) és ítélet nélkül megtapasztalod a most valóságát.
Ahogy egy kedves régi barátom mondta egyszer: megéled a van-ságot.

Ha pedig ez sokunknak nem tetszik, akkor lehet rajta változtatni! Nem “oké, majd a jövő héttől nem leszek erre az emberre mérges, de most megyek és ásóval szétverem a fejét”, hanem döntést hozol, MOST.

Inkább: “Odamegyek és megölelem! Ahogy ő viselkedik, az őt minősíti, ahogy én, az meg engem…”

Döntés. De gyönyörű és kifejező ez a magyar szó. Fogod az előtted lévő elmédben létező akadályt (falat) és ledöntöd.

Szabad az út a jövő felé, amit teremteni akarsz!

A tudatos döntés nem félelemből, hanem szeretetből fakad, leglényegesebb tulajdonsága pedig az, hogy felelősséget vállalsz a döntésért! Nem valami ellen, hanem valamiért hozod meg a döntést. Szeretet lesz benne, mert rá fogsz jönni, hogy csak az épít, semmi más! A szeretetben ugyanis az a jó, hogy én érzem, tehát nekem jó 🥰

 

Légy te a változás, amit szeretnél látni a világban!

Érezd jól magad!

Kezdésként ezt a könyvet ajánlom:

Ha szeretnél belecsapni a lecsóba:

Üdvözlet!

Ha már ennyit voltál az oldalon, kérlek írj rám mobilszámmal, mert szívesen megismernélek 🤗

Üdvözlettel:
Olivér, az alapító