Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Ragadd meg a valóságot! Újrakapcsolódás a digitális korban

Sokan érzik úgy napjainkban, mintha információ tengerben fulladoznánk. Nem mosódott bele világunk – egy többnyire digitális – kommunikáció újfajta szövetébe?
Eric Schmidt, a Google elnöke híressé vált mondása, miszerint az emberi faj 2010 – 2011-ben csupán minden két napban annyi információt hozott létre, mint amennyit egészen addig az írott történelem kezdete óta. Ez a hihetelen méretű információ keresztül folyik összekapcsolódott kultúráink érhálózatán. A kérdés: Mindez hatással van –e a valóságérzetünkre? A válasz természetesen igen, na de hogyan? És miért?

Az univerzum gyermeke vagy!

E fizikai világ szülöttjeként tekintve önmagadra csupán annak meghatározásai szerint vagy képes működni. Többségében saját nagyszerűségedtől elválasztva, problémáktól és gondoktól hemzsegve érezheted magad kevésnek, jelentéktelennek és korlátoltnak, vagy ezek ellen harcolva törtethetsz és hitetheted el magaddal és másokkal saját nagyságodat. De belül még mindig kicsi és kevés maradsz.

Te magad vagy a tökéletes megoldás

„Nem az a legnagyobb félelmünk, hogy esetleg alkalmatlanok lennénk... hanem az, hogy képességeink minden képzeletet felülmúlnak. Ragyogásunk, és nem a sötétségünk az, ami igazán megrémít bennünket." – hallhatjuk dr. Gilbert Renaud-tól Marianne Williamson gondolatát a Recall Healing® alaptréningen. Nem csak arról van szó, hogy minden erőforrás megvan bennünk ahhoz, hogy jelenlegi helyzetünkből a lehető legjobbat hozzuk ki, hanem arról, hogy az élethelyzet, amiben itt és most vagyunk, megannyi olyan problémánkra jelent megoldást, amikre talán már nem is emlékszünk. Nincs ez másképp a betegségeinkkel sem.

A spirituális keresés jelenségének fő oka

A spirituális keresés egyik fő oka az emberek nagy többségénél abból indult ki, hogy tulajdonképpen egész életük során képtelenek voltak elfogadni önmagukat.És ez addig a pillanatig így is marad, amíg a spirituális keresést saját magad jobbá tételének, megváltoztatásának szenteled. Ha ebben a keresésben igazán őszinte lennél magadhoz, felfedeznéd, hogy soha nem tudtál igent mondani feltétel nélkül arra a megnyilvánulásra, aki vagy. Néhány tulajdonságod kedvező számodra, melyeket előtérbe helyezel, de minden kellemetlenséget, ami a szenvedésed alapja, a leggyorsabb módon kívánod megszüntetni.

Interjú egy magyar filmrendező halálközeli élményéről

Rengeteget olvashatunk és számtalan könyv született már e témában. Számomra alapmű volt Raymond Moodynak az Élet az élet után című könyve évtizedekkel ezelőtt. Ami nagyon érdekes, hogy sok egyező vagy közel azonos történetet találhatunk a visszatérők beszámolóiban és rengeteg a párhuzam az egyes emberek történetei alapján. Ez semmiképp nem lehet „véletlen". Dobronay László a Csillogás című filmben részletesen beszámol arról, amit Ő maga tapasztalt a halálközeli élményről.

Felébredés - út a végtelen tudatosság felé

A világ, melyben élünk, egyre inkább igyekszik elhitetni lakóival, hogy semmit sem tudnak. Ezért arra ösztönöz, hogy tanulj, tanulj, tanulj vég nélkül, hátha valamiféle tudásra szert teszel életed során. A tudatlanság mámoros ködjét beszippantva végül eljutunk odáig, hogy mi magunk is elhisszük, hogy egyesek nálunk többet tudnak, s mi oly keveset. Semmi más dolgunk nem volna, mint rálelni újra arra a tudásra, ami mindannyiunkban ott van, rájönni, hogy semmi újat nem tanulhatunk, mert valamiképpen már minden ott van bennünk. Csupán elő kell hozni magunkból saját természetünket, ami ösztönösen cselekszik akkor, amikor kell, úgy ahogy kell, mindenfajta tudományos magyarázat és következtetés nélkül.

Élve eltemetett érzelmeink nyomában

„Ami nem emelkedik bennünk a tudatosság szintjére, az sorsként fog minket kísérteni." – hivatkozunk gyakran Carl G. Jung gondolatára, amikor a Recall Healing® önismereti módszer legfontosabb összefüggéseiről beszélünk. Ha tehát szeretnénk változtatni egy számunkra kedvezőtlen élethelyzeten (ami akár egy betegség vagy egy viselkedésminta is lehet), itt az ideje, hogy figyelmünket befelé fordítsuk és megértsük: világunkban minden mindennel összefügg, minden egyes pillanatnak oka és célja van.

Üdvözöllek! Vajai Márta vagyok önismereti tréner, a Recall Healing® és dr. Gilbert Renaud magyarországi képviseletének vezetője, a Napi Elemózsia Recall Healing® rovatának vezetője. 13 éves korom óta foglalkozom a test, a lélek és a szellem egységével, számos alkalommal sikerült segítenem a hozzám fordulóknak életük fő kérdéseit érintő problémáik feltárásában és a továbblépésben. Újonnan induló cikksorozatommal izgalmas önismereti utazásra hívlak. Az utazás során sok érdekes esettörténet, összefüggés és felismerés vár majd Rád, ha pedig szeretnél jobban elmélyülni a témában, személyesen is találkozhatunk a hamarosan megrendezésre kerülő ismeretterjesztő foglalkozásokon és klubokon.

Napi Elemózsia Saturday Session 005 - Asztrális utazás

Az idei első zenei összeállítás - melyet Sh@men állított össze - egy asztrális utazás amely során bebarangolhatjuk a világyegyetemet és annak legkülönfélébb szféráit. Bár ma nem szombat van, hanem vasárnap újra visszatértünk a pihenésből és beindul a minden második hétvégén zenei mix áradat :)
Kellemes időtöltést kívánunk hozzá!


Feliratkozás az RSS csatornára

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021