Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

A következő forradalom: egy film az önellátásról

Az a fajta fogyasztói civilizáció, amelyet felépítettünk, egyre több problémával néz szembe a 21. századba érkezve: környezeti katasztrófák sokasága, energia termeléssel és élelmiszer elosztással kapcsolatos problémák, szerte a világban. Mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy ezeken változtatni kell, ha fenntartható életet szeretnénk biztosítani saját magunk és a következő generációk számára.

Visszatérő gondolat, hogy a globalizált világban csak azok a gazdasági közösségek nem sínylik meg a gazdasági és pénzügyi világválságot, amelyek nem függnek központi ellátó rendszerektől, külső forrásoktól, azaz önellátóak.

Mi a önfenntartó farmközösség? Létezhetnének-e önfenntartó városok a technika és a tudomány jelenlegi állása szerint? Lehet, hogy az önfenntartás csak egy utópisztikus gondolat az emberiség számára? Valóban képes lenne az ember kivonni magát az eddig megszokott és kisebb nagyobb hibákkal működő globális gazdasági és pénzügyi világból, és képesek lennénk-e, atom és foszilis energia használata nélkül folytatni az életünket ugyanebben a minőségben, de környezettudatosan? Van más út is a több, mint hét milliárd embert elviselni kénytelen bolygó élelmiszerellátás problémáinak megoldására, mint a GMO termékek bevezetése a piacra?

Önfenntartó közösségben élni nem csak egészséges, tiszta élelmiszert, kényelmes, otthont adó házat jelentett, hanem -- mivel a házépítéstől a mezőgazdasági munkákig mindent kalákában végeztek -- közösséget is. Ez a közösségi lét, és az általa nyújtott védelem és biztonság az, ami pilléreként szolgálhat egy egészséges, fejlődésre képes és környezettudatos társadalomnak.

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021